avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tatal necasatorit legal cu mama copilului poate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tatal necasatorit legal cu mama copilului poate beneficia de indemnizatia de crestere a noului nascut ?

Am o situatie putin mai neobisnuita: mama viitorului nou nascut nu este casatorita cu tatal bebelusului - traiesc in concubinaj - si nici nu a avut loc de munca. Tatal are loc de munca cu vechime mai mare de 12 luni . Dupa nasterea bebelusului si recunoasterea paternitatii de catre tata, tatal are dreptul la indemnizatia de crestere a copilului si concediul aferent ? sau e obligatoriu sa fie casatorit legal cu mama copilului pentru a putea beneficia de acest concediu ?
Cel mai recent răspuns: iolanda76ada , utilizator 20:28, 16 Septembrie 2010
sigur ca tatal are acest drept.
1. OUG 148/2005 spune:
Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
2. Deci nu spune de sotul mamei copilului.
3. Tatal copilului poate beneficia de CCC pana la 2 ani din chiar ziua nasterii copilului.
Multumesc mult pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de paternitate radufelicia2006 radufelicia2006 daca sotul meu are un copil in afara casatoriei ,poate beneficia de indemnizatie pt crestere copil daca amanta lui nu are servici ? (vezi toată discuția)
Indemizatie crestere copil pana la 2 ani ContSters105953 ContSters105953 Am rugamintea daca ma poate lamuri cineva dar forte urgent si competent: In curand voi termina cele126 zile de concediu pre si post natal si nu pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil imolla imolla Poate tatal copilului sa ramana in concediu de paternitate (pt ca mama nu este angajata ,nu poate beneficia de indemnizatie ) pt a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)