avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de paternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de paternitate

daca sotul meu are un copil in afara casatoriei ,poate beneficia de indemnizatie pt crestere copil daca amanta lui nu are servici ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:05, 15 Iunie 2010
Daca il recunoaste, da.Evident daca indeplineste si celelalte conditii!
in acest caz aveti idee daca ii trebuie si certificatul de casatorie ????
1. Nu este vorba de concediu de paternitate (care are numai 5 zile) ci deCCC pana la 2 ani de care poate beneficia si tatal copilului.
2. OUG 148/2005 spune:
Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.

3. Deci este vorba de parintii copilului, nu de sotul mamei.
4. Nu este nevoie de certificatul de casatorie ci de certificatul de nastere a copilului unde este trecut numele tatalui acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal necasatorit legal cu mama copilului poate beneficia de indemnizatia de crestere a noului nascut ? iolanda76ada iolanda76ada Am o situatie putin mai neobisnuita: mama viitorului nou nascut nu este casatorita cu tatal bebelusului - traiesc in concubinaj - si nici nu a avut loc de ... (vezi toată discuția)
Indemizatie crestere copil pana la 2 ani ContSters105953 ContSters105953 Am rugamintea daca ma poate lamuri cineva dar forte urgent si competent: In curand voi termina cele126 zile de concediu pre si post natal si nu pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Parinti necasatoriti quartz quartz daca parintii nu sunt casatoriti legitim,are tatal dreptul la concediul ptr cresterea si ingrijirea copilului?va multumesc. (vezi toată discuția)