avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

parinti necasatoriti

daca parintii nu sunt casatoriti legitim,are tatal dreptul la concediul ptr cresterea si ingrijirea copilului?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:12, 8 Septembrie 2009
Art. 5. - (1) De indemnizaţia şi stimulentul prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă beneficiază, opţional, oricare dintre părinţii fireşti ai copilului. OUG 148/2005
adica da, beneficiaza oricare dinrte parinti, chiar daca nu sunt casatoriti.
Daca copilul este recunoscut de catre tata, acesta poate sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Nu este obligatoriu ca parintii sa fie casatoriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal necasatorit legal cu mama copilului poate beneficia de indemnizatia de crestere a noului nascut ? iolanda76ada iolanda76ada Am o situatie putin mai neobisnuita: mama viitorului nou nascut nu este casatorita cu tatal bebelusului - traiesc in concubinaj - si nici nu a avut loc de ... (vezi toată discuția)
Concediu paternitate morozancarmen morozancarmen eu nu am dreptul la concediu pentru cresterea copilului si in functie de situatia in care se va gasi sotul meu la sfarsitul celor 124 de zile obligatorii am ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil-tata... buburuza buburuza Buna ziua, as dori sa stiu daca tatal copilului, poate solicita concediu ingrijire copil, in cazul in care este asociat in 2 SRL si in acelasi timp este si ... (vezi toată discuția)