avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in campul muncii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in campul muncii

Am si eu o intrebare pentru cineva care este in domeniu,si anume la o vechime in grupa 2 ...de 28 de ani 9 luni si 4 zile ,,,,,,in grupa a3 9 ani 4 luni 19 zile in total 46 ani 2 luni si 24 zile si o varsta de 58 de ani impliniti, este vorba de un barbat , si intrebarea este daca ar putea sa-si depuna acum cererea de pensionare,daca nu cand ar fi timpul va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:15, 18 Septembrie 2010
Pt.28 de ani de gr.II-a beneficiaza de o reducere de 6ani si 6 luni.Se poate pensiona cand implineste varsta de 59 ani si 6 luni.Sa vedem ce prevede si legea asta unitaraa pensiilor si care se va aplica de la 01.01.2011
va multumesc mult pentru raspuns ,dar nu ati omis cumva si ceilalti 9 ani din grupa a3 ,v-as ruga sa-mi raspundeti ...va multumesc anticipat
1. Datele dvs. sunt cam ravasite.
2. Pentru a primi un raspuns corect va rog sa dati urmatoarele date:
- data nasterii;
- sexul;
- total stagiu de cotizare (vechimedin carnetul de munca) in ani/luni/zile, din care in gr.a II-a de munca (ani/luni/zile).
3. Din 28 de ani si 9 luni plus 9 ani si 4 luni cum de va da 46 de ani si 2 luni?
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
bebelu cristian a scris:
va multumesc mult pentru raspuns ,dar nu ati omis cumva si ceilalti 9 ani din grupa a3 ,v-as ruga sa-mi raspundeti ...va multumesc anticipat

Pentru activitatea lucrata in grupa 3 de munca, respectiv in conditii normale, Legea nr. 19/2000 nu prevede reduceri ale varstelor standard de pensionare.

Aveti un stagiu aferent perioadei lucrate in grupa II de munca de 7 ani, stagiu care se adauga perioadelor realizate in grupa II de munca si in conditii normale. Daca adun perioadele, ajung la un stagiu de aproximativ 45 de ani si 2 luni. Ati adaugat si perioada in care ati satisfacut stagiul militar sau, eu stiu, o perioada de somaj? Sau aveti o decizie de respingere emisa de casa de pensii din care ati scris perioada de 46 de ani, 2 luni si 24 de zile?
Reveniti si cu data nasterii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie lena32 lena32 buna seara va rog sa imi sp daca un barbat, nascut ;a data de 06.06.1954 cu o vechime totala de 38 ani 1 luna si 28 zile si cu 19 ani si 8 luni gr II+6ani si ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare si calculul punctului de pensie ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Sex :M Data nasterii:23.11.1953 Reducerea varstei standard de pensionare cu 15 ani conditii speciale de munca si legilor speciale astfel a fost pensionat la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie la limita de varsta? goby goby Sunt de sex feminin. nascuta in data de 18.09.1957 Am studii superioare la zi de 5 ani (1978-1983) In intervalul :13.09.1983-01.05.1998 , gr.II de munca 100% ... (vezi toată discuția)