avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se calculeaza pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se calculeaza pensia alimentara?

In cazul unui proces de divort in care mama obtine cei doi copii rezultati din casatorie, ce pensie alimentara va trebui sa plateasca fostul sot? Daca fostul sot se recasatoreste si va avea un copil, pensia alimentara se va reduce? Cu ce cuantum?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:27, 26 Noiembrie 2007
Intre timp cineva mi-a spus ca daca instanta hotaraste ca cei doi copii sa ramana cu mama lor, atunci tatal va plati o pensie alimentara calculata la 66% (2/3) din veniturile pe care le realizeaza. Este adevarat?
Va rog, am nevoie de cat mai multe detalii si eventual spete similate.
Multumesc anticipat!
Ati inteles gresit. Pentru doi copii se va acorda pana la 33% din venituri ( evident se va tine cont si de nevoile celor care o primesc, varsta, etc). Cuantumul nu va depasi 33% (exceptie cazurile de copii cu handicap, unde se poate acorda un cuantum mai mare).
Multumesc pentru raspuns, a mai ramas un singur punct, daca exsotul se recasatoreste si va avea unul sau mai multi copii, pensia alimentara se poate reduce sau ramane asa cum a fost hotarata initial?
Inca o data, multumesc pentru opinii!
Probabil ca da...
Am mai spus-o si o tot repet... in acesta materie nu exista adevaruri general valabile... Altfel le-am scrie pe o foaie si le-am afisa in targ.. N-am mai avea nevoie de judecatori care sa aprecieze in raport de situatia concreta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara evis_m evis_m sot si sotie cu un copil divorteaza,copilul ramane la tata,iar sotia se recasatoreste si da nastere la un alt copil. Cat plateste mama,pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara danaru danaru Buna seara, As vrea sa stiu cum se va calcula pensia alimentara ptr cei doi copii ai mei, daca fostului sot i se vor naste in curand 2 gemeni? Va ... (vezi toată discuția)