Pentru ca n-am gasit nimic clar pana acum v-as ruga sa imi spuneti daca in conditiile noii legi mai pot iesi la pensie anticipata,dupa 1 ian 2011, in urmatoarele conditii .:
Femeie.Varsta 56 ani vechime in munca 36 ani. Nici un fel de grupa. Multumesc anticipat!
Asteptati sa se publice legea in Monitorul Oficial.Proiectul initial prevedea o penalizare mai mare(75%)pt. fiecare luna de anticipatie,dar spre deosebire de Legea19/2000 reducea la 8 ani in loc de 10 ani perioada muncita peste anii de contributie obligatorie pt a nu fi penalizat.
Daca sunteti nascuta in 1954, aveti toate sansele sa beneficiati de pensie anticipata partiala imediat dupa ce intra in vigoare noua lege. Reveniti cu data nasterii dvs. ca sa va dau un raspuns exact.
Multumesc ! 24 dec 1954! Este adevarat ca ca penalizarea va fi de 75% pe luna sau cum se calculeaza aceasta. Dupa sistemul din legea 19/2000? Inca odata multumesc!
Potrivit legii privind sistemul unitar de pensii publice, puteti beneficia de pensie anticipata partiala daca indepliniti, cumulativ, doua conditii: aveti varsta de 54 de ani si 11 luni si ati realizat stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 10 luni. La 01.01.2011, cand intra legea in vigoare, indepliniti ambele conditii.
In privinta diminuarii, scriu direct art. 65, alin. (4) din lege (nu mai exista tabel, ca in Legea nr. 19/2000):
"Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta."
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionare
agafia.staicu
Buna seara. Am revenit cu intrebarea referitoare la pensionare asa cum m-ati sfatuit,dupa noua lege. Va reamintesc: sunt nascuta la 23.08 1955,sunt educatoare ... (vezi toată discuția)