avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cui ramane copilul dupa o despartire daca suntem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cui ramane copilul dupa o despartire daca suntem necasatoriti

buna ziua!

de catva timp nu ma mai inteleg cu prietenul meu, impreuna cu care am un copil de 1 an. certurile persista si nu vrea sub nici o forma sa apelam la un consultant familial.
concluzia lui este ca eu trebuie sa plec din casa lui si a copilului, iar copilul va ramane la el, pentru ca in tara asta nu exista legi, decat puterea banului.
el are destul de multi bani si influenta in zona in care locuim, avand venituri numai din firmele pe care le detine, insa si eu beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului care este maricica, si mi-am crescut copilul pana acum fara ajutorul lui.
ideea e ca nu mai putem continua asa, dar imi este frica sa plec, ca sa nu imi ia copilul.
cui ramane copilul in cazul asta? poate sa mi-l ia? care sunt motivele care pot influenta decizia unui judecator?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:03, 17 Septembrie 2010
Instanta de judecata urmeaza a se pronunta carui dintre parinti urmeaza a-i fi incredintat copilul rezultat din relatia de concubinaj in functie de interesul superior al copiilor, astfel cum este acesta relevat din probele administrate.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
daca plecati din casa fara bebe, va va fi greu sa-l recuperati ulterior, daca tatal il doreste.
buna ziua.
avand in vedere varsta frageda a minorului, instanta in mod cert va va acorda dvs. custodia acestuia.
chiar daca nu aveti un serviciu, sunteti in perioada de crestere a copilului si daca parintii dvs. va vor sustine material si moral in ceea ce priveste copilul, sansele sunt de partea dvs.
eu zic sa nu va lasati intimidata de relatiile si puterea concubinului..
aveti sanse sa obtineti custodia minorului daca va doriti acest lucru..
si chiar nu va sfatuiesc sa parasiti domiciliul concubinului fara a-l lua cu dvs. si pe copil.. va fi in defavoarea dvs. acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare imi poate lua copilul? evelin2010 evelin2010 Buna seara, Sunt intro relatie de 8 ani iar acum avem un copil de 1 an,locuim impreuna dar nu suntem casatoriti,din cauza certurilor...vreau sa plec,dar ... (vezi toată discuția)
Ancredintare minor ichim.dragos ichim.dragos problema mea este urmatoarea...... ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Mariamoise2015 Mariamoise2015 Buna ziua...sunt mama unui minor de 1an si 5 luni ..sunt in concubinaj cu tatal copilului el fiind trecut pe numele lui! Au aparut certuri si neintelegeri ... (vezi toată discuția)