avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

am o ... de fapt mai multe... probleme delicate...
m-ar interesa care ar fi procedura premergatoare unui divort...
situatia este ca persoana in cauza doreste sa divorteze. exista 2 copii (9 si 12) iar sotul nu renunta la nimic deci nu vrea sa se desparta. nu se pun problemele materiale, pt ca nu conteaza, ea nu are nevoie de absolut nimic din ce au agonisit in 14 ani de casnicie. problema este data de cei 2 copii la care el nu vrea sa renunte.
ce se poate intampla in cazul in care ea ar trebui sa paraseasca domiciliul inainte de a intenta divort, constransa de ... imprejurari?
se poate angaja in alta localitate cu un salariu mai mare si alte facilitati ca sa nu se considere ca ar fi parasit domiciliul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Etna , utilizator 00:19, 3 Decembrie 2007
depinde este discutabil.sunt totusi, atatea mame care pleaca la munca in strainatate, toate ar putea fi acuzate:-/ cititi mesaj privat.
Ar putea fi vorba de parasirea domiciliului conjugal.
De ce nu introduceti divortul maine, spre exemplu.
Practic daca sotul dvs. nu doreste divortul asta nu inseamna ca acest divort nu se va produce.
Copii sunt de acord sa stea cu dvs? Vor fi intrebati in instanta.
daca pleaca din domiciliu si intrerupe contactul permanent si constat cu copii, contact cu care s-au obisnuit sunt sigur ca poate fi considerat parasire de domiciliu, daca nu chiar si abandon familial, depinde ce avocat are cealalta pare B-)
Nu exista o procedura premergatoare divortului ... doar o cerere bine motivata. Si, intradevar, ce va impiedica sa o depuneti maine?
Copilul mai mare de 10 ani va fi ascultat de judecator (parerea lui conteaza).
Va mai fi efectuata si o ancheta sociala (alt aspect care conteaza) atat la fostul domiciliu comun cat si la noul dvs. domiciliu, daca veti fi despartita in fapt de sot...

Alte discuții în legătură

Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Divort, sotia pleaca in italia si nu mai vrea sa vina acasa! ContSters169673 ContSters169673 Sotii CIA si CII casatoriti de 28 ani, au construit totul impreuna, ea casnica, el angajat au 3 copii mojori \"la casele lor\". Doamna pleca in vizita la un ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)