avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rog raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rog raspuns

dupa ce perioada de concubinaj se considera bunurile dobandite de 1 dintre parteneri bun comun ? Speta am stat cu chirie in apartamentul noilor mei socrii 1 an ,iar un an cu flotanat numai dupa acest timpn data de05.09.2009 m`am casatorit cu fica lor legitim adica inainte am stat 2 ani fara a fi casatoriti si un an casatoriti in fapt acum ne`am separat din vina noastra la amandoi si acum sotia vreasa impartim totul adica :credit facut de mine separat inainte de casatorie ,credit facut de ea inainte de cassatorie masina achizitionata in casatorie si unele electronice cumparate inainte de casatorie unde aceasta nu a contribuit ,in contractele facute la notar scrie ca am fost necasatorit cand am achizitionat acele bunuri cum se procedeaza ? stima
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 12:23, 17 Septembrie 2010
nu se impart decat bunurile achizitionate in timpul casatoriei. creditele le veti plati fiecare separat.
bunurile achizitionate inainte de casatorie, sunt proprii ale celui ce le-a cumparat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
gi-jane2, moderator
Daca ea dovedeste ca si-a adus aportul financiar la bunurile respective, va avea un drept de creanta.
bunurile obtinute in perioada de concubinaj sunt bunuri proprii ale celui pe numele caruia au fost cumparate, indiferent de cat de lunga este acea perioada.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri inainte de a fi casatorit adrian1982 adrian1982 am cumparat niste electronice o barca inainte de a ma casatori legitim iar acum sotia ma ameninta ca trebui impartite cum procedez? multumesc (vezi toată discuția)
Partaj concubinaj - risc sau nu? adryan289 adryan289 Buna ziua.In 2012 mi-au cumparat parintii pe NUMELE MEU un ap cu 2 cam cu banii CASH insa recent am primit o oferta de la un vecin pentru a-l da la schimb cu ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ionela1965 ionela1965 Dacă au trăit 5 ani in concubinaj și a făcut un credit pt a cumpara o casa apoi sau cununat legal și sau despărțit în fapt,poate primi bani creditului ... (vezi toată discuția)