avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Dacă au trăit 5 ani in concubinaj și a făcut un credit pt a cumpara o casa apoi sau cununat legal și sau despărțit în fapt,poate primi bani creditului inapoi? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela1965 , utilizator 18:55, 30 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Ce treaba are traitul in concubinaj cu creditul si cu plata lui?
Viata in concubinaj nu reprezinta crearea de legaturi legale si nici de obligatii.
Buna seara,fica mea a trait cu un baiat 5 ani acum 6 luni sau cununat,inainte de cununie fica mea a facut un credit de 30000 lei pt a cumpara o casa la tara de la rudele baiatului,de 3 saptamani sau despartit si vor divorta,el ramane cu casa si fata cu creditul? Intrebarea mea ce sanse are sa si recupereze bani pt creditul care la făcut daca il da in judecata ,nu au făcut actele pe casa .multumesc
Sa inteleg ca fata va plăti creditul,el nu i va da nici un ban și va rămâne cu casa?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca imobilul s-a cumparat inainte de casatoria LEGALA atunci este al fetei ca inteleg ca s-a cumparat pe numele ei.
Daca acea casa s-a cumparat dupa casatorie se va imparti dupa un algoritm in functie de cum si cat va dovedi fata ca a contribuit la cumpararea casei si cat el.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri alex201888 alex201888 Buna seara, spuneti-mi si mie va rog o parere despre urmatoarea speță: cuplu format de peste 15 ani (stiu ca nu conteaza durata), IN CONCUBINAJ, sta in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa intreb daca se poate face un act prin cale ... nicoletavlaicu nicoletavlaicu Buna ziua. As dori sa intreb daca se poate face un act prin cale legala ca o persoana care a trait in concubinaj si traiesc inca in afara de cununia civila, ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrr....urgent baluthebig baluthebig sora mea este casatorita legal de aproape 4 ani iar alti 3 ani i-a trait alaturi de sotul ei in concubinaj...in urma unor discutii ea a hotarat ca fiecare sa ... (vezi toată discuția)