avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire bunuri

Buna seara, spuneti-mi si mie va rog o parere despre urmatoarea speță: cuplu format de peste 15 ani (stiu ca nu conteaza durata), IN CONCUBINAJ, sta in imobilul fetei, bun propriu achizitionat prin credit la inceputul relatiei, dar renovat cu banii baiatului (in jur de 15000 €). Acum se despart.
Ce poate face baiatul ca sa-si recupereze investitia, tinand cont ca nu detine niciun document doveditor pentru suma respectiva?
Are vreo sansa la ceva?
Eu nu i-am dat nicio sansa pe parte legala, deoarece concubinajul nu mai este reglementat, corect? Fiecare ramane cu bunurile proprii, nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
alex201888, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex201888 , utilizator 08:14, 30 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
concubinajul nu mai este reglementat

si nici nu a fost.
Baiatul are un drept de creanta pt ce a investit , numai ca trebuie sa probeze investitia, altfel cum credeti ca ii va acorda instanta 15 mii de euro ?
Si in afara de asta, mai vb si de prescriptie si in afara de asta, omul a stat 15 ani in casa ei fara sa dea chirie...
Dupa mine, sansele sunt mici.
Suma respectiva este estimata de el, nu inseamna ca o sa si primeasca ceva, mai ales ca nu cred ca o sa se ajunga la instanta.
Pur si simplu i-a spus fetei ca nu paraseste casa pana ce nu il despagubeste cu o anumita suma de bani.
Da, a stat perioada respectiva, dar el a fost cel care a platit toate utilitatile si tot ce a fost necesar in casa, fetei revenindu-i doar rata creditului, dar deodata ce nu are nimic la mana nu are cum sa dovedeasca.
I-am adus si eu in vedere de termenul de prescriptie.
Raspunsul dumneavoastra este exact ce banuiam si eu, are sanse foarte foarte mici sa reuseasca ceva.
Va multumesc frumos, sa aveti un weekend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj ionela1965 ionela1965 Dacă au trăit 5 ani in concubinaj și a făcut un credit pt a cumpara o casa apoi sau cununat legal și sau despărțit în fapt,poate primi bani creditului ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez banii pe care i-am cheltuit cu renovarea unei case? mihaicraiova mihaicraiova Buna seara.Am si eu o problema delicata, pot spune. Eu impreuna cu sotia mea ne-am mutat in 2008 in casa bunicii mele, casa care era intr-o stare avansata de ... (vezi toată discuția)
Evacuare tolerat ankasylva ankasylva Buna ziua,va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz : Dupa divort,un cuplu continua sa traiasca in concubinaj,locuind in casa parintilor baiatului, ambii ... (vezi toată discuția)