avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executare salariat

Avem un salariat nou . Am primit o adresa de la un executor jud. prin care suntem instiintati ca acesta este obligat la o suma totala de 3028 lei ca urmare a unui prejudiciu savarsit la fostul angajator. Salariatul recunoaste aceasta.
Cum procedam, cat depunem in contul trimis de executor? Salariatul este incadrat cu jumatate norma.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:59, 17 Septembrie 2010
vezi reglementari prevazute de Codul Muncii incepand cu art.272 alin.1 Salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie iar in art.273 se precizeaza:
(1) Suma stabilita pentru acoperirea daunelor se retine in rate lunare din drepturile salariale care se cuvin persoanei in cauza din partea angajatorului la care este incadrata in munca.
(2) Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv
girbeaionicavioleta a scris:

Am primit o adresa de la un executor jud. prin care suntem instiintati ca acesta este obligat la o suma totala de 3028 lei

Daca adresa respectiva este doar o instiintare, nu va priveste.

Daca adresa este o adresa de infiintare a popririi pe salariu, trebuie sa o executati operand retineri care sa nu depaseasca 1/3 din salariu.
Paguba se va acoperi incet-incet.
Poprirea trebuie executata oricum, chiar daca este incadrat cu jumatate de norma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forta juridica cesiune drepturi salariale? OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Bancile au posibilitatea de a-si realiza creantele prin titlurile executorii puse in executare de catre executorii bancari cu incuviintarea ... (vezi toată discuția)
Recalcul salariu retroactiv grigoroscuta carmen grigoroscuta carmen in dec2008 am fost angajata la un grup scolar,pe perioada determinata,cu un salariu de 1245 ron.Din luna mai mi s-a modificat salariu (fara decizie sau act ... (vezi toată discuția)
Raspundere Ursi Ursi Un angajator mai poate trage la raspundere un fost angajat, pentru o fapta savarsita de acesta in legatura cu natura muncii lui.Mentionez ca angajatul nu mai ... (vezi toată discuția)