avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sa fie posibil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sa fie posibil?

buna tuturor!

este posibil ca sotia mea sa intenteze actiune de divort doar pentru ca vrea sa plece in strainatate (permanent)? si daca ar fi (nu are nimic sa-mi reproseze, decat poate faptul ca eu nu vreau sa plec impreuna cu ea), ce pot face in privinta copilului nostru minor? eu nu vreau sa divortez si nici nu vreau sa pierd copilul.

adica, mai pe romaneste, poate cineva sa intenteze divort fara ca eu sa o fi vatamat in vre-un fel (fizic, psihic, etc), mai ales in conditiile in care avem impreuna un copil minor.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Etna , utilizator 22:10, 22 Decembrie 2007
Greseala mea :">,cu scuzele de rigoare cf. L248/2005 art 30 lit.c prevede" minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva fara semnatura tatalui Mary355 Mary355 Buna am incredintarea minor,dar din pacate pentru viza definitiva de plecare din tara ni s-a cerut acordul tatalui.Daca tatal nu este in tara aparind doar ... (vezi toată discuția)