avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pot sa imi declare creditul exigibil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pot sa imi declare creditul exigibil

am un contract de credit in derulare la o banca;
astazi cand am mers la sediul lor, le-am spus ca nu sunt de acord cu unele prevederi ale acestuia si ca refuz sa il semnez;
mi-au spus ca in aceste conditii, imi vor declara creditul exigibil. au dreptul sa procedeze asa?
le-am facut si o adresa scrisa in care le-am indicat cu ce anume nu stnt de acord
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
ContSters22096, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 19:13, 17 Septembrie 2010
aceste prevederi au fost acceptate de tine initial?
incearca sa apelezi la o consiliere juridica daca tu consideri ca ai o problema mai serioasa din cauza acestui contract.pot sa-ti spun ca cei de la firma "pelinari" sunt foarte buni in domeniu(www.pelinari.ro)
nu existau in contract:
e vorba despre clauze de tipul: Imprumutatul va plati comisioane al caror cuantum nu este cunoscut la aceasta data, mi-au introdus un comision de administrare cont care nu exista in ctr initial, mai vorbesc despre un comision unic de 30 de eur pe care il percep la momentul incheierii actului aditional,
au introdus in aditional o clauza de tipul: Imprumutatul este de acord cu prevederile actului aditional, pe care le-a "negociat"
otesani a scris:

am un contract de credit in derulare la o banca;
astazi cand am mers la sediul lor, le-am spus ca nu sunt de acord cu unele prevederi ale acestuia si ca refuz sa il semnez;
mi-au spus ca in aceste conditii, imi vor declara creditul exigibil.:)). au dreptul sa procedeze asa?
le-am facut si o adresa scrisa in care le-am indicat cu ce anume nu stnt de acord


nu au dreptul sa procedeze asa!

neregula gasita de anpc:

"- prezenta in contract a unei clauze prin care, in cazul in care banca modifica (unilateral) prevederi privind costurile creditului (comisioane, dobanzi etc), in urma notificarii consumatorul are "posibilitatea" sa accepte sau sa "renunte la serviciile contractate"; aceasta clauza este contrara legii care prevede expres ca in situatia in care consumatorul nu este de acord cu modificarile, contractul ramane nemodificat;"

[ link extern ]


Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca si oug 50/2010 ContSters123067 ContSters123067 biroul de presa anpc \"Se spune ca o lege este buna daca oricine o poate intelege fara cunostinte de specialitate. [u]Cu privire la OUG 50/2010 vedem ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)