avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: am dat in judecata un chirias pentru neplata chiriei in luna aprilie, iar acum am primit in posta hotararea judecatoreasca prin care paratul trebuie sa imi plateasca chiriile. Problema e ca firma lui a intrat in faliment, dar si-a deschis alta in alt judet. executorul judecatoresc poate urmari o firma din alt judet? ce alte posibilitati de recuperare a banilor mai exista?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:53, 21 Septembrie 2010
executorul competent poate urmari un debitor, independent de judetul in care are sediul; spuneti insa ca firma impotriva careia s-a pronuntat hotararea a intrat in faliment, iar asociatul si-a deschis alta.
nu se poate pune semnul egal intre cele 2 pers juridice
Ar fi trebuit sa va inscrieti la masa credala; nu puteti executa silit o alta societate, chiar daca apartine aceluiasi asociat, deci nici nu mai intra in discutie competenta teritoriala a executorului judecatoresc. Ati fi putut executa numai societatea impotriva careia aveti hotararea judecatoreasca.
avocat Cristina Popescu
otesani a scris:

executorul competent poate urmari un debitor, independent de judetul in care are sediul; spuneti insa ca firma impotriva careia s-a pronuntat hotararea a intrat in faliment, iar asociatul si-a deschis alta.
nu se poate pune semnul egal intre cele 2 pers juridice


executorul judecatoresc poate actiona numai in raza sa teritoriala, are o competenta teritoriala bine definita.
avocat Cristina Popescu
Buna ziua,
Vin cu o intrebare legata de executare silita: am o factura la o firma de telefonie mobila pe numele mamei neplatita din 2006-2007 si am mai primit notificari de la o firma de recuperari si o sumedenie de telefoane de amenintare cu executare silita,si as vrea sa stiu daca pot sa puna cei de la firma de recuperari poprire pe pensia mamei care se vireaza in cont bancar,sau daca se poate executa ceva?
va multumesc,
Pana la a pune poprire pe "pensia mamei" dvs., ar trebui sa existe un titlu executoriu (hotarare judecatoreasca) prin care mama dvs. sa fie obligata la plata debitului despre care ne vorbiti...in caz contrar, nu se poate pune problema unei executari silite...posibil sa fie vorba despre un debit, pentru care dreptul la actiune al creditorului sa se fi prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere executare iancu123 iancu123 daca am un debitor dintr-un alt judet, si am o sentinta de executare silita investita cu formula executorie, cine pune in executare acea sentinta?executorul ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua elenahanu85 elenahanu85 am o problema....sotul meu in 2005 a facut un imprumut de nevoi personale in val de 130000000lei vechi..,am platit ratele la timp pana acum 1 an shi jum.ieri ... (vezi toată discuția)