avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cerere executare
Discuție deschisă în Executare silită

cerere executare

daca am un debitor dintr-un alt judet, si am o sentinta de executare silita investita cu formula executorie, cine pune in executare acea sentinta?executorul din judetul debitorului sau de la mine din oras?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:34, 8 Septembrie 2011
de la locul ce face obiectul executarii
Competenta executorilor este pe curte de apel, asadar nu prea conteaza judetul, ci curtea de apel la care e arondat tribunalul din judetul respectiv.
executorul din raza curtii de apel din raza careia isi are domiciliul debitorul tau.
Daca insa gasesti un imobil pe undeva, competent va fi executorul din raza curtii de apel de unde se afla imobilul.
godot a scris:

executorul din raza de competenta a curtii de apel din raza careia isi are domiciliul debitorul tau.
Daca insa gasesti un imobil pe undeva, competent va fi executorul din raza curtii de apel de unde se afla imobilul.


am urmatoarea nelamurire: sant debitor dar, pe rolul instantei se judeca un recurs si nu accept sa platesc pana nu se termina recursul. Intrebare: sentinta data de instanta de fond este definitiva si executorie pe care creditorul a cerut prin executorul de la locul de domiciliu al creditorului investirea sentintei. Executorul care este din Alexandria si se afla in raza de competenta a curtii de apel bucuresti a investit hotararea la la jud. sect.2, instanta de domiciliu a debitorului dar nu si a tertului poprit. Acum executorul a infiintat poprire pe contul debitorului. INTREBARE: Este competent executorul din Alexandria sa puna poprire daca debitorul si banca au domiciliul in Bucuresti, chiar daca executorul se afla in raza de competenta a curtii de apel cu cea a debitorului dar nu are competenta cu instanta de domiciliu nici a debitorului, nici a tertului poprit. V a rog sa ma luminati cu aceasta problema!
În materia popririi, competenta teritoriala a executorului se stabileste în functie de dispozitiile art. 453 alin. 1 C.proc.civ., conform carora poprirea se înfiinteaza, la cererea creditorului, de catre executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit, în acest sens fiind si practica în materie a Î.C.C.J.
Fiat lux!
Care va sa zica, "executorul care este din Alexandria si se afla in competenta Curtii de Apel Bucuresti" este in acceptiunea legii executor de la sediul/docmiciliul oricarui debitor/tert poprit din Bucuresti sau din orice localitate de pe raza Curtii de Apel Bucuresti. Altfel spus, executorul dvs are competenta teritoriala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala executor miha13 miha13 Executorul este din alta localitate decat angajatorul meu. Eu am domiciliul in aceeasi localitate cu executorul. Daca imi schimb adresa de domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Art. 453 c. proc. civ. . poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit. cirus cirus art. 453:Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire Anca_10 Anca_10 In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)