avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită art. 453 c. proc. civ. . Poprirea se infiinteaza la ...
Discuție deschisă în Executare silită

art. 453 c. proc. civ. . Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit.

art. 453:Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit. Care executori judecatoresti eu dreptul sa infiinteze poprirea?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Raduta , Executor judecatoresc 13:06, 10 Septembrie 2010
Cel de la domiciliul debitorului.
Art. 453 (1) C. proc. civ. determina competenta de solutionare a cererii de poprire. Potrivit textului, poprirea se infiinteaza la cerera creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit.
Ne aflam asadar in prezenta unei competente teritoriale altenative, astfel ca potrivit art.12 C. proc. civ., creditorul poate alege intre doua birouri executionale deopotriva competente (exemple: 1. Pentru poprirea infiintata asupra conturilor bancare este competent fie executorul de la domiciliul sau sediul debitorului, fie executorul de la sediul unitatii bancare; 2. Pentru poprirea infiintata asupra salariului debitorului este competent fie executorul de la domiciliul debitorului, fie executorul de la sediul tertului poprit).
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Nicoleta Raduta, Executor judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi bancare oaneafelicia oaneafelicia Pentru infiintarea unei popriri pe conturile bancare ale unui debitor la toate bancile din Bucuresti trebuie facute cereri de incuviintare la judecatoriile din ... (vezi toată discuția)
Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)