avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda neprezentare in instanta traducatori
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda neprezentare in instanta traducatori

Buna ziua! As dori sa stiu in ce consta obligativitatea prezentarii mele ca traducator in instanta la proces penal, in situatia in care eu nu m-am inscris pe lista Tribunalului, nu am semnat niciun acord de colaborare cu Tribunalul, iar judecatorii par sa nu accepte niciun motiv, oricat de intemeiat ar fi, pentru lipsa mea de la proces. De asemeni, as dori sa stiu daca exista amenda pentru traducatori in astfel de situatii si care este suma aplicata. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabidorobantu , utilizator 18:17, 17 Septembrie 2010
in primul rand cum au aflat cei de la tribunal de dvs daca nu v-ati inscris pe listele traducatorilor agreati de instanta?daca intr-adevar nu v-ati inscris pe liste nu aveti nici o obligativitate;insa daca ati fost angajat de o persoana fizica implicata in acel proces si eventual ati mai fost la vreun termen al procesului, atunci aveti obligativitatea contractuala de a duce la bun sfarsit lucrul la care v-ati angajat in contract(ar trebui sa existe un contract). in cazul in care sunteti in imposibilitate fizica sa va prezentati, in conditiile in care ati fost angajat de un client de-al dvs, atunci aveti obligatia asigurarii substituirii persoanei dvs cu un alt traducator.in serviciile conexe pe care societatea noastra le ofera sunt servicii de traducere si interpretariat astfel ca avem legatura cu domeniul dvs(www.pelinari.ro societate de avocatura)
Cei de la Tribunal au preluat listele de traducatori de la un notariat (banuiesc) sau au accesat lista de tarducatori a MJ. Nu am fost angajata de nimeni si nici nu am mai participat la acest proces. Am fost amenintata de Judecator cu amenda de 5000 RON in caz de neprezentare. Este posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat de ministerul justitei, pot profesa fara a fi inregistrat la administratia financiara ? horhiana horhiana Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Am stampila si autorizatia, insa nu am profesat pana acum. Intrebarea mea este daca pot presta servicii fara ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator alexstan alexstan Am obtinut autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei in 2012. Nu folosesc autorizatia pentru pbtinerea de venituri dar nu m-am prezentat la ANAF sa ... (vezi toată discuția)
Traducator lacrima2 lacrima2 Buna ziua, Numele meu este Lacramioara si pentru moment imi caut un job de traducator. Mentionez ca am autorizatie eliberata de Ministerul Justitiei. Dar nu ... (vezi toată discuția)