avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordin de ministru modifica o lege organica?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordin de ministru modifica o lege organica?

In Statutul personalului didactic se precizeaza ca:
Art. 34. (1) Definitivarea în învatamânt se poate obtine de catre personalul didactic de predare care îndeplineste conditiile de studii prevazute la art. 7 si care are un stagiu de cel putin 2 ani la catedra, având în aceasta perioada functia
de baza în învatamânt..... dupa slabele mele informatii juridice acesta este o prevedere dispozitiva pentru ca expersia folosita "se poate" stabileste un drept ...si nu o obligatie..

In schimb ordinul 3770 din 1998 precizeaza ::"Definitivarea în învăţământ se obţine, pe baza unei inspecţii şcolare speciale şi a unui
examen, de către personalul didactic care îndeplineşte condiţiile de studii şi condiţiile prevăzute la art. 68 din Legea nr. 84/1995....
Asadar ordinul nu mai contine cuvantul" poate"transformand un drept intr o obligatie. Rugamintea mea este daca orinul 3770 modifica art. dintr o lege organicsa?

Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 19:37, 17 Septembrie 2010
Un Ordin nu poate adauga sau modifica o lege fie ea organica sau ordinara.
daca asta e logica ... ministrul e un om perfect :D
aveti dreptate:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intelege?...pentru cei interesati de subtilitati juridice arhontele arhontele ORDINUL 3770/1998 .Prezentarea la examenul pentru definitivarea în învăţământ este obligatorie la expirarea stagiului de 2 ani de la obţinerea ... (vezi toată discuția)
Incadrare calificat si necalificat bodo4u bodo4u Am terminat o facultate de teologie de 4 ani fara modulul psihopedagogic (deoarece nu mi s-a dat voie de catre facultate, cei de la pastorala nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Condiþiile specifice-discriminare... Radamante Radamante O R D I N pentru modificarea și completarea Metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în ... (vezi toată discuția)