@otilia23
Debitorul nu trebuie sa impuna administratorului ce vrea sa plateasca pentru ca fiecare apartament este prevazut in lista de plata cu un rand specific unde la sfarsit sunt rubricile de
total,
fond de rulment,
fond de reparatii. Deci debitorul plateste
total sau
partial din acestea. Ca el isi inchipuie ca ce nu plateste este "cutare" cheltuiala pe care o contesta in instanta, asta este altceva, dar administratorul nu este obligat sa scrie pe chitanta ce vrea debitorul, ci ceea ce este in realitate - o suma partiala din ce are de platit.
Legea 230 spune ceva in legatura cu hotararile adunarii generale, care este valabila si in acest caz:
Art. 26. - Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
In legatura cu CEC-ul, daca se procedeaza asa....mai bine lipsa, ca tot au niste comisioane de-ti taie rasuflarea! Trebuie scosi banii din CEC, renuntat la aceasta banca si depusi la o banca oarecare, cat mai aproape de casa, unde sunt primiti banii in cont de la oricine vrea sa depuna....si de la Papa, daca ar vrea sa subventioneze asociatia respectiva!
Sigur ca administratorul nu a procedat corect, banuiesc ca exista ceva relatii necordiale intre cei doi, de vreme ce nu s-a uitat si nu a luat in calcul sumele depuse intr-un cont la care avea acces. In acest caz penalizarile pentru acele sume nu ar trebui calculate si deci contestate in instanta.