avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM pe perioada determinata

Buna.Sunt angajata la o firma cu CM pe perioada determinata pana pe 1 aprilie 2007, iar eu pe 15 mai urmeaza sa nasc. Cum ma apara legea?Au dreptul sa-mi inchida contractul chiar daca imi declar starea de gravida?Ce drepturi am in aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 21:38, 26 Noiembrie 2007
daca cim este pe durata determinata, acesta va inceta de drept la expirarea termenului. in acest caz nu are nicio relevanta daca sunteti insarcinata.
badisor a scris:

Buna.Sunt angajata la o firma cu CM pe perioada determinata pana pe 1 aprilie 2007, iar eu pe 15 mai urmeaza sa nasc. Cum ma apara legea?Au dreptul sa-mi inchida contractul chiar daca imi declar starea de gravida?Ce drepturi am in aceasta situatie? Multumesc

Care e motivul real pt care a fost incheiat CIM pe durata determinata? Daca s-au respectat conditiile art.81 din Codul Muncii, atunci inceteaza de drept la 1 aprilie. Insa conf. art 85 angajatorul are obligatia de te anunta despre locurile vacante si de a-ti asigura accesul la ele.

De fapt e mult mai simplu ;) : Din 15 martie ai dreptul la concediu prenatal. Incepand cu 1 aprilie depui la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartii certificatele de concediu medical (prenatal si lauzie) , insotite de o adeverinta eliberata de anagajator, care sa contina data si motivul incetarii CIM, baza de calcul a indemnizatiei de concediu medical si data la care ai intrat in prenatal, urmand ca aceasta sa-ti plateasca lunar indemnizatia ( art.23 si 32 din OUG 158/2005).
Pentru a beneficia de concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani trebuie sa ai realizate venituri profesionale supuse impozitului ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Daca esti angajata din 15 mai 2007 (cel putin), vei beneficia si de acest concediu, deoarece perioada de prenatal intra in calculul celor 12 luni ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si contractul pe perioada determinata cretu01 cretu01 Buna! De ceva vreme tanjesc dupa minunea de a avea un copil. Eu lucrez de 1 an la o companie nationala si am contract de munca pe perioada determinata (2 ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)
Contract determinat de munca vs indemnizatia de crestere copil liliana25 liliana25 Buna seara. Sunt angajata la actualul loc de munca din data de 17.02.2012 si am contractul pe p perioada determinata de 1 an, acesta urmand sa expire pe data ... (vezi toată discuția)