avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Suma minima pentru a cere falimentul
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Suma minima pentru a cere falimentul

Buna seara

As dori sa intreb care este suma minima pentru ca societatea creditoare sa poata cere falimentul societatii debitoare si de asemenea care ar fi costurile aproximative?
Se plateste taxa de timbru sau ceva asemanator?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela495 , utilizator 19:50, 18 Septembrie 2010
45000ron suma minima.
Buna seara.
Conform ultimei modificarii a L.85/2006 cuatumul minim al creantei pentru a fi introdusa cererea creditorului este de 45.000 lei,iar pentru salariati ramane la 6 salarii medii pe economie.
120 lei taxa de timbru judiciar si timbru judiciar.
Cu respect,Alexa...
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
ALEXANDRA TAN , Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri.
Si daca suma este mult mai mica nu exista nici o sansa de a recupera debitul?

Va multumesc
Daca aveti contract cu soc.debitoare somatie de plata conf.OUG.119/2007 daca nu somatie de plata OUG 5/2001 in baza facturilor emise de soc.dvs.catre debitor.
Creanta trebuie sa fie certa,lichida si exigibila.
Succes !
Cu respect,Alexa...
Multumesc din nou pentru raspunsuri.
Problema ar fi ca nu prea este ce executa si atunci nu stiu daca are rost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea unei firme in faliment lenu_ro lenu_ro buna ziua va rog sa ma ajutati o societate comerciala a achizitionat de la firma unde lucrez un produs, pe baza de contract- factura fiscala. din valoarea ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar sunt fixe? Andrei T Andrei T cererea de somatie de plata adresata instantei trebuie timbrata cu taxa timbru si timbru judiciar. valoarea acestor doua taxe nu este fixa? (39 lei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez suma facturilor taiate daca firma si a modificat numele. esa200 esa200 Am prestat servicii transport firmei X , timp in care am taiat facturi cu plata la 30 zile prin OP conform unui contract.Firma X a facut plata numai la o ... (vezi toată discuția)