avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediului social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediului social

De curand am vandut apartamentul cu 2 cam si m-am mutat in unul cu 3 cam.
SC-ul care il detin are sediul social la vechea adresa si trebuie sa il mut la noua adresa. Am mers astazi la registru si taxele totale ajung la 6mil.
Ori nu a inteles aia ce vreau eu, ori sunt atat de mari, oricum ar fi as vrea sa stiu ce alte modalitati de schimbare a sediului social am astfel incat sa ies mai ieftin, mi se pare totusi o ciudatenie sa dau cat si la infiintarea sc-ul :(( ...
Am inteles ca exista o posibilitate prin a da un anunt in MO si un act aditional semnat la notar etc.
Va rog tare mult daca aveti un raspuns pentru mine sa mi-l dati.

Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: live_maz , utilizator 09:07, 27 Noiembrie 2007
Taxele percepute in cazul modificarilor aduse societatii sunt mult mai mari decat cele de la infiintare.
Desi ti se pare anormal asta este practica legala.
Ati inteles bine. Nu e nici o greseala. Taxele pentru modificari ies mai mari decat la infiintare.
Uneori si actele pe care trebuie sa le faci sunt mai multe decat la infiintare, depinde de modificari. Mai nou te pun sa numeri si caracterele fara spatii din hotararea adunarii generale in vederea stabilirii taxei pentru publicarea ei in Monitorul Oficial (sa fie siguri ca nu-i pacalesti cu vreun scris mai mititel). Asta e...
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
Si pana la urma, mai exista sau nu o alta modalitate ?
dragosp a scris:

Am inteles ca exista o posibilitate prin a da un anunt in MO si un act aditional semnat la notar etc.

E si asta o varianta! Insa dupa ce platesti banii la notar tot la registru ajungi. Doar la registru trebuie inscrise mentiunile. Asa ca orice metoda ai alege de banii care ti-i cere registrul nu scapi.
Ce sa mai cauti si la notar? Ti se par putini banii pe care ai sa-i dai oricum la Registru?

Alte discuții în legătură

Cat costa infiintarea unui srl? Pentru infiintarea unui SRL, la ce cheltuieli ar trebui sa ma astept? Cam cat ar fi plata unui avocat pentru a se ocupa de infiintare (de la 0 pana sa fie ... (vezi toată discuția)
Fostul cod caen 6910 ContSters40598 ContSters40598 Imi poate spune cineva ce se intampla cu sc care ofereau consultanta juridica conform cod CAEN 6910? Am inteles ca aceste sc se dizolva dar, am auzit ca unele ... (vezi toată discuția)
Tarif orc leuca_luminita leuca_luminita Buna dimi tuturor! Am fost la registru Bucuresti: rezervarea de denumire 72 lei fata de 64 lei inchidere punct de lucru 180 lei fata de 167 lei..... (vezi toată discuția)