avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de mandat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de mandat

buna ziua,sunt consilier financiar la o companie de asiguarari
sunt nou in brasa si nu stiu prea multe despre contractele de mandat dar va rog sa ma ajutati.
In contractul pe care l-am semnat scrie ca dupa ce am incheiat un contract de asigurari daca acel client nu plateste 3 ani de zile eu trebuie sa dau banii inapoidin comisionul pe care l-am luat!
este posibil ca sa obligi clientul sa plateasa atata timp?
si daca nu plateste el clientul isi pierde banii deci compania castiga eu de ce trebuie sa dau comisionul inapoi am lucrat pe gratis?
ce rasfrangere legala are acest contract si ce pot sa fac
nu mi se pare corect si moral
va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:04, 27 Noiembrie 2007

Teoretic, mandatarul nu raspunde pentru neexecutarea obligatiilor asumate de tertul contractant , daca nu a comis o culpa in alegerea acestuia si contractul de mandat nu prevede in sarcina lui o obligatie de garantie... Practic, de unde sa stiu eu ce minune de contract ati semnat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermedieri marius_fd marius_fd recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul (vezi toată discuția)
Speta contracte caprice caprice Buna ziua, SC PERE SRL( mandant) a semnat un contract de mandat cu SC MERE SRL( mandatar) avand ca obiect : \"Mandatarul se obligă să efectueze fapte de ... (vezi toată discuția)
Poate refuza persoana împuternicită să facă ce scrie în procură? Filia Filia Bună ziua am o întrebare. Eu i-am dat fratelui meu procura pt. succesiune și pt. vânzare casă, după moartea mamei. Eu locuiesc in Germania, el în ... (vezi toată discuția)