avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale speta contracte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

speta contracte

Buna ziua,
SC PERE SRL( mandant) a semnat un contract de mandat cu SC MERE SRL( mandatar) avand ca obiect : "Mandatarul se obligă să efectueze fapte de comerţ în numele şi pe contul mandantului, după cum urmează: va trata afaceri comerciale – contracte de vanzare -cumparare privind produsele MANDANTULUI – cu persoane juridice care isi desfasoara activitatea pe intreg teritoriul Romaniei, precum si negocierea acestor contracte "

Mandatarul a gasit anumite societati cu care a negociat contracte..poate el sa semneze de exemplu un contract de comision si prestari servicii cu SC PIERSICI SRL in calitate de COMITENT/MANDATAR pt mandant?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
caprice, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:56, 3 Iunie 2011
Dupa ce am inghitit in sec...., sa incerc si un raspuns. Nu asta trebuia sa faca mandatarul, sa caute clienti pentru mandant? Si in schimbul acestor contracte semnate sa primeasca comision. Modelul de contract si toate clauzele i le impune mandantul. Intrebati cumva daca mandatarul poate sa adauge si alte servicii pe langa cele pe care expres i le-a impus mandatarul sa le promoveze?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Ba da, asta e mandatat sa faca, intrebarea e ce calitate ia el in momentul in care semneaza contract cu tertii? de ex in cazul unui contract de comision si prestari servicii poate semna in calitate de COMITENT/MANDATAR?
Da. Pe contract apare reprezentantul legal cu semnatura si stampila al beneficiarului,reprezentantul legal cu semnatura si stampila al mandantului si reprezentantul legal cu semnatura si stampila al mandatarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermedieri marius_fd marius_fd recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul (vezi toată discuția)
Contract comision-casa de macat? cola cola persoana fizica neautorizata incheie contract de comision cu SA pentru vanzarea de butelii . Nu se utilizeaza casa de marcat desi se vinde catre populatie . ... (vezi toată discuția)
Mandat de brokeraj branoiuionut branoiuionut Buna ziua, am incheiat o polita de asigurare la masina si firma de asigurari mi-a dat un document mandat de brokeraj sa semnez.Astept un raspuns cum sa anulez ... (vezi toată discuția)