avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Obligatii administrator firma radiata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Obligatii administrator firma radiata

Buna ziua , am fost administrator al unei societati care dupa procedura de insolventa a fost radiata . Asta s-a intamplat datorita unui agent al firmai respective care a luat marfa prin firma mea si nu a mai platit-o , firma respectiva in mod corect m-a tras pe mine la raspundere dar deoarece nu am avut suma respectiva , 20.000 lei , am ajuns unde am ajuns . As avea doua intrebari deoarece nu am reusit sa aflu un raspuns , la ce usa am batut ori nu au stiut , ori fara bani esti terminat , nu te baga nimeni in seama iar la acest moment chiar nu am , asa ca daca ma puteti ajuta , v-as fi recunoscator , imi este foarte greu sa nu stiu ce trebuie sa fac :
1. Firma mai are niste datorii catre furnizori , in mare sunt sume mici si dunt doar 4 furnizori , doar una este de 4700 lei , si cu toate ca am fost parteneri 6 ani , si nu au fost probleme , acum mi-a sarit la gat , ca o sa ma dea pe mine personal in judecata sa isi recupereze suma , repet firma e radiata de 2 luni , deoarece conform legii 31 , eu ca fost administrator raspund cu bunurile personale pentru datoriile firmei .

2. Respectivul agent care m-a adus in aceasta situatie , la momentul savarsirii faptei , adica in 2009 , l-a reclamat la politie , a avut dosar la procuratura , iar dupa un an jumate , fara sa mai fiu chemat la procuratura cu toate ca aveam date certe si persoane care sa probeze faptele lui , l-a scos nevinovat , si am uitat sa specific ca mai are o reclamatie asemanatoare de la o alta firma , prejudiciul la ambele este de 40.000 lei , dar mai sunt inca 3 firme care de teama unor controale nu au vrut sa depuna sesizare , prejudiciul fiind de aproximativ 80.000 lei plus niste credite neacoperite iar procurorii l-au scos nevinovat . Am incercat sa vorbesc cu un avocat , sa zicem din oficiu deoarece nu am banii necesari , sa ma ajute sa il dau in judecata sa imi recuperez paguba dar mi-a spus , SURPRIZA , ca nu mai pot deoarece firma s-a radiat iar eu nu mai pot face nici un act in numele firmei deci nici sa depun o contestatie in numele ei , oare asa sa fie , acel individ care a facut acele fapte sa fie liber sa traga si la altii tepe , conform procurorilor , este curat ca lacrima , nici ceapa n-a mancat nici gur anu-i miroase , dar eu ma intreb ,oare in perioada cercetarilor nu trebuia sa fiu si eu chemat la procuratura ?
Stiu de un caz , care in mod voit , reclamantul a fost dus cu dosarul in timp , nu a fost anuntat despre termenii si timpii procesului , el necunoscand toate aceste aspecte , neputanduse prezenta din necunostinta la tribunal , a pierdut procesul , acum ma gandesc , nu cumva dosarul a durat pana mi-a inchis firma iar dupa aia s-a finalizat ? Ca mai am o suspiciune , firma s-a radiat in 14 august iar decizia s-a dat pe 16 august , in conditiile in care mie nu mi-a venit nici o adresa de la procuratura , cu toate ca am solicitat in scris , iar cand mi-a venti , data 01.09.2010 , imi spuneau ca dosarul este in lucru si o sa fiu anuntat la finalizare iar el era finalizat din 16.08.2010 , deci , ma puteti ajuta cu vreun raspuns ? Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta .

Alte discuții în legătură

Obligatii sau drepturi administrator firma radiata Popesku Popesku Buna ziua , am fost administrator al unei societati care dupa procedura de insolventa a fost radiata . Asta s-a intamplat datorita unui agent al firmai ... (vezi toată discuția)
Ajutor amenda primita pe nedrept dupa 2 ani truscabogdan truscabogdan Buna ziua, am si eu o problema, voi incerca sa o explic cat mai pe scurt ca sa intelegeti. In jurul anului 2013 am vandut pe site-uri de vanzari online ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmarii penale - ce se intampla dupa? ContSters225575 ContSters225575 Buna ziua, In august 2011 am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala. Persoana care m-a accidentat a avut mana rupta si a depus plangere ... (vezi toată discuția)