Buna ziua , am fost administrator al unei societati care dupa procedura de insolventa a fost radiata . Asta s-a intamplat datorita unui agent al firmai respective care a luat marfa prin firma mea si nu a mai platit-o , firma respectiva in mod corect m-a tras pe mine la raspundere dar deoarece nu am avut suma respectiva , 20.000 lei , am ajuns unde am ajuns . As avea doua intrebari deoarece nu am reusit sa aflu un raspuns , la ce usa am batut ori nu au stiut , ori fara bani esti terminat , nu te baga nimeni in seama iar la acest moment chiar nu am , asa ca daca ma puteti ajuta , v-as fi recunoscator , imi este foarte greu sa nu stiu ce trebuie sa fac :
1. Firma mai are niste datorii catre furnizori , in mare sunt sume mici si dunt doar 4 furnizori , doar una este de 4700 lei , si cu toate ca am fost parteneri 6 ani , si nu au fost probleme , acum mi-a sarit la gat , ca o sa ma dea pe mine personal in judecata sa isi recupereze suma , repet firma e radiata de 2 luni , deoarece conform legii 31 , eu ca fost administrator raspund cu bunurile personale pentru datoriile firmei .
2. Respectivul agent care m-a adus in aceasta situatie , la momentul savarsirii faptei , adica in 2009 , l-a reclamat la politie , a avut dosar la procuratura , iar dupa un an jumate , fara sa mai fiu chemat la procuratura cu toate ca aveam date certe si persoane care sa probeze faptele lui , l-a scos nevinovat , si am uitat sa specific ca mai are o reclamatie asemanatoare de la o alta firma , prejudiciul la ambele este de 40.000 lei , dar mai sunt inca 3 firme care de teama unor controale nu au vrut sa depuna sesizare , prejudiciul fiind de aproximativ 80.000 lei plus niste credite neacoperite iar procurorii l-au scos nevinovat . Am incercat sa vorbesc cu un avocat , sa zicem din oficiu deoarece nu am banii necesari , sa ma ajute sa il dau in judecata sa imi recuperez paguba dar mi-a spus , SURPRIZA , ca nu mai pot deoarece firma s-a radiat iar eu nu mai pot face nici un act in numele firmei deci nici sa depun o contestatie in numele ei , oare asa sa fie , acel individ care a facut acele fapte sa fie liber sa traga si la altii tepe , conform procurorilor , este curat ca lacrima , nici ceapa n-a mancat nici gur anu-i miroase , dar eu ma intreb ,oare in perioada cercetarilor nu trebuia sa fiu si eu chemat la procuratura ?
Stiu de un caz , care in mod voit , reclamantul a fost dus cu dosarul in timp , nu a fost anuntat despre termenii si timpii procesului , el necunoscand toate aceste aspecte , neputanduse prezenta din necunostinta la tribunal , a pierdut procesul , acum ma gandesc , nu cumva dosarul a durat pana mi-a inchis firma iar dupa aia s-a finalizat ? Ca mai am o suspiciune , firma s-a radiat in 14 august iar decizia s-a dat pe 16 august , in conditiile in care mie nu mi-a venit nici o adresa de la procuratura , cu toate ca am solicitat in scris , iar cand mi-a venti , data 01.09.2010 , imi spuneau ca dosarul este in lucru si o sa fiu anuntat la finalizare iar el era finalizat din 16.08.2010 , deci , ma puteti ajuta cu vreun raspuns ? Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta
In principiu ordonanta procurorului de neincepere a urmaririi penale poate fia atacata in instanta in 30 de zile de la comunicare ,problema e sa aveti calitate de a ataca aceasta ordonanta.
scoateti un certificat constatator de la registrul comertului si daca figurati ca administrator inca chiar daca firma este in lichidare cred ca aveti calitatea de a ataca ordonanta procurorului daca plingerea penala a fost facuta de firma.
Daca in cazul dumneavoastra s-a numit si un lichidator al societatii ar fi datoria lui sa atace ordonanta procurorului in instanta.
Intradevar daca firma este in insolventa se poate atrage raspunderea administratorului.
Buna ziua , multumesc de amabilitate , firma nu mai este in insolventa , pe 16.08.2010 S-A RADIAT , contabilul a fost sa depuna acte la finante , la acea data si i-a fost comunicat faptul ca firma este radiata , m-am interesat si la registrul comertului , am fost si la tribunal , si este hotarare data , eu inca nu am primit nimic , deci daca firma practic nu mai exista , eu tot mai raspund , singurul care s-a ridicat cu pretentii si care mi-a spus ca tot raspund este un fost partener cu care am colaborat 6 ani , la care am 4700 lei si caruia i-am promis ca mai devreme sau mai tarziu , o sa o rezolv dar acum nu am , legat de celalalt aspect cu agentul care m-a inselat cu 15000 lei , acum ce calitate as mai avea sa-l dau in judecata in numele firmei daca nu mai exista firma ? Pe cale civila , ca mi-a produs daune avand in vedere ca firma a fost a mea nu pot sa-l dau ? este cam incalcita povestea si imi este greu sa inteleg , oricum multumesc .