Sunt nascuta in 13 iunie 1959. Lucrez in invatamant din 1 septembrie 1978. Am avut concediu de maternitate si pentru pentru cresterea copilului din 1 octombrie 1989 pana la 1 septembrie 1991 cand mi-am reluat activitatea. De atunci nu am mai avut nicio perioada de intrerupere. As dori sa stiu, dupa noua lege, cand pot iesi la pensie si daca mai e valabila prevederea prin care dascalii pot iesi la pensie cu 3 ani inainte de varsta de pesionare, fara penalitati.
Multumesc
Prevederea care permitea personalului didactic sa beneficieze de pensie pentru limita de varsta cu 3 ani mai devreme este art. 127, alin. (3) din Legea nr. 128/1997. Legea privind sistemul unitar de pensii abroga acesta prevedere incepand cu 01.01.2011, data intrarii in vigoare a legii.
Potrivit viitoarei legi, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 62 de ani si 2 luni iar de pensie anticipata partiala atunci cand veti implini 57 de ani si 2 luni, cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 32 de ani si 2 luni.
Pensie
euvictoria
Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)