sunt administrator angajat cu conventie civila din septembrie 2009 si pana acum am platit doar impozitul de 16 % .Ce alte obligatii mai am in afara de impozit, respectiv declaratia 100. mentionez ca mai am un loc de munca de unde mi se retin toate contributiile.Daca mai trebuie sa achit si alte contributii si eu nu le-am achitat ce ma asteapta?penalitati?#-o
Deoarece obligatia platii unor contributii (CAS, CASS, somaj) si in cazul conventiilor civile s-a introdus incepand cu 01 iulie 2010, daca va prezentati ACUM la cele trei institutii, nu veti plati majorari, penalitati de intarziere.
O mica remarca, insa, se cuvine facuta aici: potrivit regimului conventiilor civile, acestea sunt menite sa intervina UNO ICTU, adica dintr-o data, fara a avea caracter repetitiv. De aceea NU conventie civila trebuia incheiata din septembrie 2009, ci contract de administrare, platind - evident - contributiile obligatorii. In acest fel primiti o indemnizatie lunara.
Chiar si acum, pana nu e prea tarziu, va recomand sa treceti la aceasta forma, cu toate ca - in privinta contributiilor - de la 01 iulie incoace mare deosebire nu mai este...
Penalitati cass
radu1838
Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)