avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatii fiscale administrator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatii fiscale administrator

sunt administrator angajat cu conventie civila din septembrie 2009 si pana acum am platit doar impozitul de 16 % .Ce alte obligatii mai am in afara de impozit, respectiv declaratia 100. mentionez ca mai am un loc de munca de unde mi se retin toate contributiile.Daca mai trebuie sa achit si alte contributii si eu nu le-am achitat ce ma asteapta?penalitati?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 11:51, 18 Septembrie 2010
Deoarece obligatia platii unor contributii (CAS, CASS, somaj) si in cazul conventiilor civile s-a introdus incepand cu 01 iulie 2010, daca va prezentati ACUM la cele trei institutii, nu veti plati majorari, penalitati de intarziere.
O mica remarca, insa, se cuvine facuta aici: potrivit regimului conventiilor civile, acestea sunt menite sa intervina UNO ICTU, adica dintr-o data, fara a avea caracter repetitiv. De aceea NU conventie civila trebuia incheiata din septembrie 2009, ci contract de administrare, platind - evident - contributiile obligatorii. In acest fel primiti o indemnizatie lunara.
Chiar si acum, pana nu e prea tarziu, va recomand sa treceti la aceasta forma, cu toate ca - in privinta contributiilor - de la 01 iulie incoace mare deosebire nu mai este...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)