avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate particulara vs primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate particulara vs primarie

Buna ziua,
Am o proprietate, in speta teren extravilan , pentru care Primaria orasului imi pecepe impozit, care de asemenea este platit la zi. la cererea mea de a a-mi elibera o schita de amplasament al proprietatii, raspunsul scris al "oficiului de cadastru" al primariei afost ca proprietatea mea NU SE REGASESTE IN Planul de Urbanism Z.onal.
Astfel, eu sunt un proprietar care plateste impozit dar a carui proprietate nu se regaseste in actele primariei.
Ce se poate face ?
Multumesc,
Mihail Opra
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:39, 19 Septembrie 2010

Ori de cate ori, cineva achizitioneaza un teren, merge la primarie sa si-l declare (obligatoriu in 30 de zile, altfel aplica si amenzi). Aceasta se face pe baza actului de proprietate (ex: contr. de vanzare-cumparare, etc.) si pe baza unei copii de buletin...
Astfel terenul nou dobandit este trecut in situatia lor, si dv. figurati ca si proprietar...prin urmare platiti impozit. ( :(( )
Ati facut acest lucru cand ati dobandit terenul? apareti in evidentele lor?
...banuiesc ca da, devreme ce platiti impozit. atunci mergeti si solicitati explicatii. sau care a fost explicatia data in scris?

Dacă imobilul este înscris în cartea funciară, în baza unei documentaţii cadastrale, oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară, la cererea proprietarului, va elibera, cu prioritate, o copie a dosarului cadastral, cu plata tarifelor legale.


terenul nu avea cadastru facut inainte sa il cumparati?
Pai nici nu are cum sa se regaseasca un teren extravilan intr-un PUZ (documentatie intocmita pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol si schimbarea destinatiei). Terenul trebuie sa se regaseasca in planul parcelar al tarlalei respective, intocmit in coordonate stereo70, in vederea intocmirii documentatiei cadastrale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan parcelar mrtz_69 mrtz_69 Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pt rezolva,Tribunalul a desemnat un expert care sa intocmeasca o expertiza in vederea iesiri din ... (vezi toată discuția)
Dificultati intocmire plan cadastru dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua..va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se intampla si cum sa actionez in ceea ce am de facut... Detin in extravilanul orasului Topoloveni un teren ... (vezi toată discuția)
Documentatia cadastrala pentru vanzarea unei proprietati ZahariaDaniela ZahariaDaniela Am o proprietate(teren si casa) intr-o comuna galateana situata pe un teren intravilan provenit din extravilan. Specialistul topograf contactat mi-a respins ... (vezi toată discuția)