avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere cu Consiliul Local
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere cu Consiliul Local

Buna ziua!
Am in chirie de multi ani un spatiu comercial intr-o piata agroalimentara dintr-o comuna, unde am investit multi bani in modernizarea acestuia, locatorul fiind Consiliul Local al comunei.Din martie 2010 au inceput un santier in respectiva piata pt modernizare si construire de alte spatii com. ,obligandu-ma intr-un fel sa inchid activitatea pe perioada santierului (trebuia sa fie gata in 15 sept dar mai au de lucru)pt ca nu mai veneau clienti si nu aveam incasari nici cat sa sustin cheltuielile .
Am facut o cerere la Consiliul Local pt a nu plati pe perioda santirului chirie dar am primit o instiintare in scris ca nu se aproba si ca incepand cu anul 2011 nu imi mai prelungesc contractul "datorita faptului ca ma aflu in dificultate"
Va rog frumos sa-mi spuneti daca au dreptul sa faca asa ceva adica sa-mi rezilieze contractul daca eu nu doresc asta si daca nu am si eu drepturi pe langa obligatii,daca se poate si cu articole din legi.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:07, 23 Septembrie 2010
Buna ziua !
Contractul pe care l-ati incheiat cu CL constituie "legea partilor" asa ca .... cititi respectivul contract si vedeti drepturile si obligatiile partilor , inclusiv daca exista acoperire legala in ceea ce priveste rezilierea ...
Buna ziua !
Multumesc pt raspuns
In contract la durata contractului se specifica "1 an calendaristic cu drept de prelungire la cererea expresa a chiriasului"
pct V si VI din contract prevede doar obligatiile locatorului si chiriasului.
La pct IV Plata chirieri la art. 7 "Neplata chiriei in termen de 30 zile calendaristice de la data scadentei atrage pe langa plata pen. si rezilierea contractului".
Eu am cerut sa ma scuteasca de plata chiriei pe perioda santierului dar pe lana faptul ca nu au aprobat cererea mai ma ameninta si ca nu mai prelungesc contractul. Daca platesc chiria si fac cerere de prelungire ar trebui sa-mi aprobe sau nu sunt obligati?
Si daca inchiriaza altcuiva trebuie sa se faca licitatie sau nu?
Buna ziua !
Date fiind cele precizate in post , nu puteti face nimic fara acordul partilor , care inteleg ca nu exista .... Si daca platiti primaria nu e obligata sa va prelungeasca durata contractului , insa sansele de a obtine acest lucru sunt vadit mai mari ...
Inchirierea acelui spatiu catre altcineva se poate face numai prin licitatie publica , cu respectarea prevederilor art. 123 din legea nr. 215/2001 , actualizata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare sau inchiriere spatiu comercial? artgon artgon Buna ziua! Sunt intr-o dilema referitor la inchirierea/concesionarea unui spatiu ce se afla in proprietatea publica unui consiliu local. Exista o Hotarare de ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune -contracte intre profesionisti _rog raspuns Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Am semnat un contract de chirie (am calitatea de chirias) in martie 2012, valabil pana in martie 2013 (1 an). Nu am vrut sa mai semnez ... (vezi toată discuția)
Locator, locatar, contract inchiriere spatiu comercial vasile15 vasile15 Buna seara!Am o mare dilema...in primul rand ce inseamna locator si ce inseamna locatar?eu vreau sa inchiriez un spatiu comercial,iar persoana cu spatiul imi ... (vezi toată discuția)