avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalcularea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalcularea pensiei alimentare

Buna Ziua. ma numesc Mariana Tudor si as dori sa ma ajute si pe mine cineva. am divortat de fostul sot de 4 ani de zile , am custudia fiului meu acum in varsta de 5 ani , tatal imi plateste o pensie de 75 de roni foarte mica pentru nevoile unui copil. platesc gradi pentru copil in jur de 250 de roni . fostul sot castiga in jur de 3000 de roni stiu sigur dar nu pot dovedi , acum pe 21 octombrie an termen la judecatoria buftea pentru recalcularea pensiei alimentare . dar fastul sot ma si anuntat casi da demisia sa imi plateasca pensia la minim pe economie. mentionez ca si la procesul de divort a venit cu minim pe economie. rog sa ma ajute si pe mine cineva .
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:49, 18 Septembrie 2010
trebuie sa reusiti sa dovediti cu acte ca fostul sot castiga venituri lunare in valoare de 3000 lei.
Sarcina probei incumba reclamantului- d-voastra; daca nu dovediti existenta unor venituri ale tataluimai mari decat cele avute in vedere initial, din pacate va trebui sa apelati numai la bunul-simt al domnului in cauza, sa va achite o suma mai mare chiar daca nu are hotarare judecatoreasca in acest sens.Dar daca ii cunoasteti locul de munca, instanta va emite o adresa si va solicita veniturile acestuia.
avocat Cristina Popescu
daca dvs stiti exact unde lucreaza fostul sot, poate cu ajutorul instantei, sa demonstrati ca venitul este mult mai mare decat cel ce are de gand sa-l declare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz - partaj marlyne marlyne Buna ziua, as dori o parere legala in urmatorul caz: procesul de divort fiind pe rol, fostul sot si-a infiintat o firma de care nu a pomenit in instanta, ... (vezi toată discuția)
130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste si munceste in germania iolaru iolaru Fostul meu sot plateste 130 lei pensie alimentara, incepand cu anul 2000, cand am divortat si cand copilul nostru avea 2 ani. Nu am cerut niciodata marirea ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)