avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caz - Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caz - Partaj

Buna ziua, as dori o parere legala in urmatorul caz:
procesul de divort fiind pe rol, fostul sot si-a infiintat o firma de care nu a pomenit in instanta, mintind ca nu are nici un venit. In urma acestui lucru a fost stabilita pensia alimentara, pentru un copil de 5 ani, in cuanutm de 140 Ron. Nu am facut partajul bunurilor in urma sentintei ramase definitive, ce se poate face in acest caz? Deasemenea vreau sa stiu cum pot face ca pensia alimentara a copilului sa fie conform veniturilor pe care le realizeaza. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marlyne , utilizator 20:42, 8 Octombrie 2010
Deschideti o actiune de majorare a pensiei de intretinere si solicitati instantei relatii cu privire la veniturile fostului sot, de la ANAF.

Puteti deschide actiunea de partaj oricand doriti, dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort.
Faceti o actiune in instanta prin care solicitati marirea pensiei alimentare fata de veniturile fostului sot, aratand si societatea comerciala pe care o detine sau la care este angajat.
Daca este o firma nou infiintata, nu are inca dividente, nu? exista controverse cu privire la stabilirea sau majorarea pensiei de intretinere pe baza acestui venit, deoarece nu are caracter de continuitate si astfel unele instante nu tin cont de acesta; in orice caz, poblema se poate pune numai cu privire la dividentele ridicate, incasate. In privinta partajului, puteti solicita si introducerea in masa bunurilor partajabile a societatii, a partilor sociale de fapt, dar fiind infiintata in timpul procesului de divort, sunt slabe sanse de castig - sa obtineti ceva.
avocat Cristina Popescu
... si daca societatea este doar a sotului... ce drept are sotia asupra acestei societati pentru a o introduce in masa partajabila, atat timp cat ea nu are nici o calitate in firma respectiva?
in opinia mea, nu are nici un drept.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort ionelazibi_94 ionelazibi_94 sunt divortata din 2011 dar nu am facut partajul bunurilor comune pana in prezent.doresc sa stiu daca pot cere partaj si in privinta firmei detinuta de fostul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vio77 vio77 Fostul meu sot este paltitor de pensie alimentara din martie 2008.Divortul s-a pronuntat in 31.10.2008.in hotararea de divort s-a stabilit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)