avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Fostul meu sot este paltitor de pensie alimentara din martie 2008.Divortul s-a pronuntat in 31.10.2008.in hotararea de divort s-a stabilit o pensie alimentara in cuantum de 25% din venitul sau net lunar.In acel moment ca si pana acum este angajat in combinatul siderugic Galati,dar din noiembrie 2008 devine Administrator si asociat unic la o societate comerciala lucru pe care nu l-am cunoscut pana in momentul de fata.Mentionez ca pensia alimentara s-a platit la zi dar in cuantumul salariului cunoscut la data hotararii judecatoresti.
INTREBARE:
1.Ce pot face ca el sa plateasca cuantumul de 25% si din venitul societatii pe care o detine si o administreaza/
2.Se poate obtine retroactiv acest procent din profitul net al societatii de pe anii 2008-2009-2010 avand in vedere ca era deja platitor de pensie alimentara in cuantum de 25 % din veniturile nete ?(el a ascuns faptul ca mai obtine alte venituri pana acum)
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 12:35, 18 Septembrie 2010
sa inteleg ca prin hotararea judecatoreasca nu era specificata o suma clara, ci numai un procent ? in ceea ce priveste veniturile obtinute de pe urma activitatii societatii, s-ar pune problema numai cu privire la dividente, numai ca acestea nu au caracter de continuitate si practica instantelor este in general impotriva includerii acestor eventuale venituri in veniturile asupra carora se calculeaza acel procent de 25 %; de asemenea, trebuie luat in calcul si faptul ca acestea ( dividentele ) ar putea sa nu fie ridicate niciodata, ci reinvestite; de aceea sunt discutii...
avocat Cristina Popescu
Trebuie sa verificati mai intai care sunt veniturile pe care le obtine anual/lunar pe respectiva firma. In incercarea de a scapa de impozitul pe profit s-ar putea sa constatati ca firma e pe pierdere si nu are venituri.
E bine sa incercati sa faceti aceste verificari si sa vedeti daca merita sa deschideti o noua actiune.
Daca o sa constatati ca veniturile erau mai mari decat cele in functie de care vi s-a achitat pensia, atunci puteti solicita diferenta care rezulta intre pensia achitata si pensia cuvenita. Aceste diferente se pot solicita pe ultimii 3 ani, termenul opereaza pentru fiecare prestatie in parte.
puteti sa faceti cerere de majorare a pensiei de intretinere in instanta daca veti reusi sa probati cu acte ca fostul dvs sot castiga si alte venituri fixe lunare in afara de salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații pensie alimentara va rog să mă ajutați cu un sfat.in ... elisa emilia elisa emilia Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează pensia alimentara pentru doi copii minori dacă tatăl este asociat unic al unei societati comerciale ? A_lecsa A_lecsa Buna ziua. Cum se calculează pensia alimentara pentru copii minori( 10 luni si 8 ani) dacă tatăl este asociat unic al unei societăți comerciale, în ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc- recuperare diferenta pensie intretinere caminina caminina Am hotarare judecatoreasca prin care fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere in procent de 25 % pentru fetita mea.Am obtinut in procesul de ... (vezi toată discuția)