avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se calculează pensia alimentara pentru doi copii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se calculează pensia alimentara pentru doi copii minori dacă tatăl este asociat unic al unei societati comerciale ?

Buna ziua. Cum se calculează pensia alimentara pentru copii minori( 10 luni si 8 ani) dacă tatăl este asociat unic al unei societăți comerciale, în condițiile în care societatea înregistrează profit net lunar in valoare de 20.000 lei .Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
A_lecsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 13:59, 26 Septembrie 2019
Solicitați instanței să facă o adresă la Anaf pentru a-i afla veniturile!
Se va ocupa avocatul de toate demersurile!
In principiu, procentul maxim pe care instanța poate sa-l acorde pentru 2 minori este în cuantum de 33% din veniturile tatălui. De obicei, daca veniturile sunt foarte mari, judecătorul evita sa acorde procentul maxim de prima data. Depinde acum si de veniturile mamei si situația acesteia.
Contactați un avocat de pe forum si pregătiți pe îndelete strategia de apărare.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Nu din profitul lunar al firmei se plătește pensia de întreținere, ci doar din veniturile lunare NETE ale părintelui nerezident.

Cei 20.000 de lei sunt profitul firmei, NU salariul tatălui.
Dacă părintele nerezident are ca exemplu un venit net lunar de 2..500 lei, sau 1.263 lei, din acești bani se va stabili pensia.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Dapix, utilizator
Nu se confunda patrimoniul tatalui si veniturile sale cu profitul unei companii. Maxim ce se poate urmari este daca tatal in nume propriu a incasat dividente. De obicei oricum in primii ani profitul este reinvestit in totalitate. Ca sa nu mai zic ca exista si companii ce merg pe pierdere. Deci raportati-va la venitul tatalui din salarii sau ce o fi incasand el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații pensie alimentara va rog să mă ajutați cu un sfat.in ... elisa emilia elisa emilia Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara monicabutoi monicabutoi In cazul in care administraorul unic al firmei este tatal unui minor care plateste pensie alimentara procentul se aplica si pentru veniturile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vio77 vio77 Fostul meu sot este paltitor de pensie alimentara din martie 2008.Divortul s-a pronuntat in 31.10.2008.in hotararea de divort s-a stabilit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)