Sotul meu are rate la 3 banci si nu a putut sa le plateasca mult timp din cauza faptului ca am fost in somaj amandoi,si nu ne puteam permite dintr-un somaj mic sa platim acele sume. Ce se poate intampla? Este adevarat ca daca bancile vor afla ca sotul meu s-a angajat ii pot trage din salariu sumele restante,plus penalizari?
poprirea nu poate depasi 50% din venitul debitorului, atunci cand exista mai multi creditori. dar poprirea se pune in faza executarii silite, deci daca vreti sa platiti in continuare si nu vreti sa se ajunga la poprire puteti lua legatura cu banca si solicita o reesalonare a ratelor (faceti un dosar cu copie carte de munca in care sa se vada ca ati ramas fara loc de munca, adeverinta din care sa reiasa somajul, si o cerere in dublu exemplar pe care sa luati numar de intrare si un exemplar sa ramana la dvs, in care sa prezentati situatia financiara si faptul ca a ti fost in imposibilitate de plata si sa solicitati o perioada de gratie; daca se aproba probabil ca va vor da o perioada in care sa platiti o rata redusa, dar atentie dupa scurgerea acestei perioade rata va fi mai mare decat cea initiala), daca va solicita garantii suplimentare - sfatul meu este sa nu aduceti chiar daca poate aveti.
Buna seara! Am si eu un caz asemanator vizavi de banca, nu s-a mai platit demult rata nemaiavand venituri, m-a sunat de la banca si mi-a spus ca daca nu platesc in 24 de ore 600eur vine executorul cu un domn jurist si pune sechestru pe bunuri respectiv pe venituri. Precizez ca nu am nici o garantie la acea banca, intrebarea mea este: ce ma sfatuiti sa fac si daca poate sa-mi puna propire pe indemnizatia pentru crestere copil?
Va multumesc!
Intarziere rate
priya_22
buna ziua?as avea cateva nelamuriri.Anul trecut am luat de la banca (brd)un credit de nevoi personale in val de 10.000lei.am platit cateva luni ratele la ... (vezi toată discuția)
Despre rate
cimbru
in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)