avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Acum o saptamana am facut greseala vietii mele. Degeaba regret acum. E prea tarziu. M-am dus la supermarket, am facut cateva cumparaturi si fara sa gandesc am luat si un joc pe care nu l-am platit ( l-am furat ). Agentii de paza l-au gasit asupra mea si am recunoscut imediat fapta rusinoasa. Mi-a luat declaratie un domn politist de la sectia 9 si mi-a zis sa astept 2-3 luni ca cel mai probabil o sa primesc o amenda administrativa. Precizez ca nu mai am antecedente. Jocul l-am platit in aceeasi zi si am bonul ca dovada. Acum as vrea sa va intreb :
- care este procedura, pasii de urmat
- cum pot afla evolutia dosarului
- cazierul meu va avea "pete"
- pot schimba adresa unde sa-mi vina citatiile, amenda, etc. ( Nu as vrea sa afle familia si ma gandeam sa inchiriez o casuta postala ) ?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti. Sunt singura si disperata.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 19:22, 18 Septembrie 2010
Evolutias cerrcetarilor urmeaza sa o aflati de la unitatea de politie al carui reprezentant a intocmit procesul verbal constator
Avand in vedere lipsa antecedentelor si inexistenta prejudiciului,probabil se va dispune amenda administrativa care nu va afecteaza cazierul judiciar
In procesul verbal incheiat cu ocazia constatarii si consemnarii faptei au fost inregistrate si datele dvs de identitate si domiciliu.
In urma cercetarilor ,posibil sa vi se comunice la domiciliu strict concluziile,eventual sanctiunile aplicate
Aha , dar cand v-ati lungit degetele nu ati fost disperata . Eu una , daca dosarul mi-ar fi repartizat spre cercetare , as face propunere de trimitere in judecata , si o spun fara suparare . Cred ca nu ati accepta sa fiti furata . Regretele ulterioare sunt "apa de ploaie" .Este o infractiune de care ati fost constienta in momentul savarsirii , a fost premeditata . Stiti cum se zice ... azi furi un ou , maine un bou ... Nu ar trebui sa va fie rushine de ceea ce ati facut/sunteti ...

Dar , lasand la o parte opiniile personale , cel mai probabil vi se va da o amenda administrativa , care nu se trece in cazier ci se trece numai in fisa dvs operativa . Puteti solicita sa fiti citata si la alta adresa .
Da, veti primi o amenda administrativa care nu se va trece in cazier.
Incercati sa nu mai repetati astfel de fapte penale.
Va trebui sa platiti si amenda administrativa.

avocat Claudiu Lascoschi
Lucrurile stau in felul urmator:
1.-in privinta procedurii-organul de cercetare penala ( politia) va intocmi un referat cu o propunere -in cazul dvs. probabil de aplicare a unei administrative si va inainta dosarul la parchet, unde procurorul poate confirma propunerea sau infirma, astfel ca va trebui sa asteptati solutia dispusa de procuror,
2.-evolutia dosarului o puteti afla formuland o cerere la politie sau/si parchet pentru comunicarea stadiului dosarului,
3.- cazier nu veti avea in cazul aplicarii amenzii administrative,
4.-cu casuta postala nu va sfatuiesc.
Nu cred ca regretele ulterioare sunt "apa de ploaie", cred ca dimpotriva sunt o constientizare a faptei si ale repercursiunilor acesteia.
Personal spun ca nu sunt eu in masura sa judec oamenii pentru faptele lor, rolul meu fiind doar acela de a-i apara, indiferent de cauza si fapta...dar cu siguranta acest mod diferit de a vedea lucrurile este rezultatul diferentei dintre profesii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va trebui sa va prezentati la toate audierile.Dupa terminarea UP pentru furt politia va propune SUP cu aplicarea art.18 indice 1 Cod penal (Scoatere de sub Urmarire Penala)iar Parchetul va aplica amenda administrativa. Aceasta numai daca nu aveti alte antecedente penale.
Nu se inscrie in cazierul judiciar.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)