avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca

buna ziua. as dori sa stiu daca pot sa trec casa pe numele copiilor daca aceasta este ipotechata pentru un credit nevoi personale cu ipoteca scos pe numele meu. multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 05:54, 20 Septembrie 2010
puteti face acest lucru numai cu acceptul bancii. ipoteca va subzista pina la restituirea integrala a creditului.
Puteţi "trece"( vinde, dona, etc) casa pe numele cui veţi dori, chiar şi fără acceptul băncii. Însă, la facerea actelor notariale, orice notar diligent va insera în contract faptul că dobânditorul, indiferent cine o fi el, cunoaşte faptul că bunul este afectat de o garanţie reală ( extrasul de carte funciaă certifică acest lucru), acceptând riscul executării acestei garanţii în ipoteza neplăţii creditului. Aşa că, decât să vă vedeţi copii somaţi de executorii bancari, fiţi un proprietar demn până la final....finalul creditului vreau să spun!:"> Baftă la rate!
Just my 2 cents!!!:">
depinde de banca unde ati facut creditul daca isi da acceptul.oricum si daca ati putea nu veti scapa de achitarea creditului.
Nu prea exista cazuri in care banca, acceptand o ipoteca, sa nu inscrie si o interdictie de instrainare. Daca nu exista o astfel de interdictie, puteti instraina fara acordul bancii (cu exceptia cazului in care ipoteca garanteaza un credit ipotecar, caz in care insusi textul legii interzice instrainarea fara acordul bancii).

Oricum, imobilul va intra in patrimoniul dobanditorului grevat de dreptul de ipoteca.

multumesc pentru raspunsuri. creditul il achit oricum ca doar e vorba de casa noastra dar vreau sa fac acest lucru pentru ca o alta banca daca se va gandi sa puna sachestru asigurator pe un bun al meu, acel bun sa nu fie casa. cred ca in cazul in care nu este pe numele meu nu se poate indrepta impotriva ei.

Alte discuții în legătură

Executare fidejusor TudorHR TudorHR Buna ziua, Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si ... (vezi toată discuția)
Donatie catre un minor redstyle redstyle buna ziua! in cazul in care 2 persoane sot sotie au 2 proprietati pe numele lor si au probleme cu un credit care in cel mai rau caz poate sa ajunga la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)