avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierd somajul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierd somajul?

Buna seara!

Sunt somer din luna iunie, am 31 de ani, am lucrat cu carte de munca peste 7 ani, iar acum m-am inscris la master.
Pierd somajul in conditiile acestea?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:23, 21 Septembrie 2010
daca somajul il aveti datorita incetarii unui c.i.m. nu-l pierdeti .
Intre timp am sunat la AJOFM, iar acestia mi-au spus ca in lege este stipulat ca adoptarea oricarei forme de invatamant in perioada somajului, atrage pierderea lui.

Am citit si legea 76/2002, pe care am gasit-o on-line, dar aici nu am gasit nimic explicit pt. situatia mea.

Exista oare un paragraf al acestei legi actualizate, care sa prevada acest lucru?

Va multumesc din nou anticipat! :)
Da, am uitat sa precizez, sunt somer din restructurarea postului, iar la ultimul loc de munca am avut contract pe perioada nedeterminata cu mai mult de 12 luni consecutive lucrate.
Conform lg. 76/2002 inceteaza plata indemnizatiei la data admiterii intr-o forma de invatamant numai in cazul absolventilor care primesc indemnizatia deoarece nu s-au angajat in termen de 60 de zile de la data absolvirii.

"Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;@
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizatiei de functionare pentru a desfasura activitati independente sau a certificatului de inmatriculare, conform legii, daca realizeaza venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;@
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra conform pregatirii sau nivelului studiilor intr-un loc de munca situat la o distanta de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala sau la data intreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
f) daca perioada de pensionare pentru invaliditate depaseste 12 luni;
g) la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta, de la data solicitarii pensiei anticipate sau la data cand pensia de invaliditate devine nerevizuibila;
h) la data plecarii in strainatate a beneficiarului pentru o perioada mai mare de 3 luni;
i) la data inceperii executarii unei pedepse privative de libertate pentru o perioada mai mare de 12 luni;
j) in cazul decesului beneficiarului;
k) la expirarea termenelor prevazute la art. 45 alin. (2), (3) si (31);@
l) la expirarea termenelor prevazute la art. 39 alin. (1), respectiv la art. 40 alin. (1);
m) la data admiterii intr-o forma de invatamant, in cazul persoanelor asimilate somerilor, prevazute la art. 17 alin. (2) a) si b)
Solicitati AJOFM sa va justifice, in scris, baza legala a afirmatiilor facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata impotrima ajofm - instanta competenta popmari popmari Buna ziua. Imi puteti spune si mie unde se depune cererea de chemare in judecata, impotriva AJOFMD pentru reluarea platii somajului. Am fost in somaj si ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea individuala inseamna pierderea somajului? andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: din luna iulie 2010 sunt in somaj, acum o luna mi-am facut actele pentru intreprindere individuala, urmand sa incep ... (vezi toată discuția)
Sunt somer si detin o societate, pot angaja o persoana fara sa pierd indemnizatia de somaj? ramonaalina ramonaalina Va solicit o informare> daca sunt somer si detin o societate...pot angaja o persoana fara sa pierd somajul? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)