Da, puteti angaja o persoana pe societate .. nu pierdeti somajul .. plata indemnziatiei de somaj inceteaza in urmatoarele situatii:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
b) la data când realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfãşura activitãţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacã realizeazã venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;.
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupãrii şi de formare profesionalã sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
f) dacã perioada de pensionare pentru invaliditate depãşeşte 12 luni;
g) la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limitã de vârstã, de la data solicitãrii pensiei anticipate sau la data când pensia de invaliditate devine nerevizuibilã;
h) la data plecãrii în strãinãtate a beneficiarului pentru o perioadã mai mare de 3 luni;
i) la data începerii executãrii unei pedepse privative de libertate pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
j) în cazul decesului beneficiarului;
k) la expirarea termenelor prevãzute la art. 45 alin. (2), (3) şi (3.1);
l) la expirarea termenelor prevãzute la art. 39 alin. (1), respectiv la art. 40 alin. (1);
m) la data admiterii într-o formã de învãţãmânt, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevãzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b). (Legea nr.76/2002)
Pierd somajul?
raducm
Buna seara!
Sunt somer din luna iunie, am 31 de ani, am lucrat cu carte de munca peste 7 ani, iar acum m-am inscris la master.
Pierd somajul in conditiile ... (vezi toată discuția)