avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curatela minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curatela minor

Daca numesc n curator pentru copilul meu pot sa o fac pe o perioada determinata?De exemplu pentru 3 luni?Sau se numeste pentru fiecare act in parte?Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:22, 18 Septembrie 2010
Mergeti la notar. Stie ce trebuie sa faca pentru ca intocmeste astfel de acte parintilor plecati la lucru in strainatate.
Curatorul este numit de autoritatea tutelara atunci cand intre parinte (in calitate de reprezentant al minorului) si minor exista o contrarietate de interese (fie in cadrul unei succesiuni, fie in cuprinsul unui act juridic in care ambii urmeaza sa dobandeasca drepturi si sa-si asume obligatii).

Adresati-va autoritatii tutelare. Veti primi toate informatiile necesare.

Reglementata prin art. 152-157 C.fam., curatela are caracter temporar.
Am gresit in mesajul de mai sus, nu era vorba de plecare in strainatate.
Nu pleaca nimeni in strainatate.Sotul a decedat si am un copil minor si vreau sa vand ceva bunuri:-masina, niste pamant la tara....etc sa acopar niste datorii.Vreau sa stiu daca imi trebuie un alt curator pentru fiecare act su un singur curator pe un termen determinat.
Temporar. Mergeti la Autoritatea tutelara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator angi16 angi16 Unul dintre parinti poate fi curatorul propriului copil, pentru a-l reprezenta la notariat in vederea incheierii unui contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Curatela Criulescu Criulescu As dori sa cunosc ce implica instituirea curatelei unui minor -ce acte juridice pot/nu pot incheia cei implicati (minor, tutore, curator) in cazul in care ... (vezi toată discuția)