avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sub sechestru judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sub sechestru judiciar

-ma intereseaza daca in cazul in care se dezbate succesiunea pe cale judecatoreasca cum se poate cere instituirea sechestrului judiciar ?
-cand din 2 mostenitori unul nu a acceptat succesiunea in termen de 6 luni ce sanse are la mostenire:
-cum pot sa cer instituire sechestrului judiciar in aceasta speta si daca unul dintr mostenitori care nu a acceptat succesiunea in term de 6 luni locuieste in imobilul a carui sechestru juddiciar vreau sa il cer in instanta si care nu a contribuit cu absolut nimic la sarcinile mostenirii ba mai mult a si profanat verbal memoria defunctilor parinti.Ambii mostenitori au gr I ,descendenti directi-adica fii defunctilor.Multumesc
Cel mai recent răspuns: leus , utilizator 23:38, 18 Septembrie 2010
1. pai de e?
2. bune
3. naspa....insa cel ce locuieste ..cred ca dovedeste acceptarea...

:)
sechestrul il doriti pt ca are datorii fata de dvs sau a furat din mostenire, locuind acolo?
:yes:=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
elena138, utilizator
Sa si dezbateti succesiunea, apoi nu mai aveti treaba cu sora.
in vederea institurii sechestrului judiciar,in temeiul disp art 591 Cod pr civila,daca intruniti conditiile,aveti dreptul sa inaintati cerere la instanta de judecata
da dar problema este ca ea se comporta ca o nebuna eu nu am putut intra in curte de la moartea mamei,Datoriile sunt pe numele mamei dar de fapt ale ei,o batea,ii lua pensia eu o duceam la doctor etccc cand a decedat a pus muzica laa televizor toate acestea se pot proba cu martori.Ea sustine ca are dreptul jumate cu mine desi eu stiu ca datoriile fac parte din pasivul succesoral parca, eu pot demonstra cu martori ca ea a facut aceste datorii cred ca nu este normal sa le imparta cu mine de aceea vreau sechestru judiciar sa nu mai faca in contiunuare alte datorii.Inca o data pentru cine stie pot cere rezilierea contracrtului cu renel si altor contracte pentru a ma proteja ? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri asiguratorii Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca am un client debitor, fie persoana juridica sau persoana fizica, pot sa cer si masuri asiguratorii cand il chem in judecata? Vreau sa fiu ... (vezi toată discuția)
Cine preia creditul sotului daca acesta a fost contractat inainte de casatorie? minouche minouche Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate ... (vezi toată discuția)
Mostenire flory_dady flory_dady buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns. In urma unui accident rutier,victima cere despagubiri consistente.intrebarea mea este: daca nu am nimic pe numele ... (vezi toată discuția)