avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
ajutati-ma va rog cu un raspuns. In urma unui accident rutier,victima cere despagubiri consistente.intrebarea mea este: daca nu am nimic pe numele meu,dar parintii au decedat si mi a ramas casa ,se poate pune sechestru pe casa?mentionez ca sunt singurul copil,dar nu am facut succesiune si nu exista nici testament.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: flory_dady , utilizator 08:46, 21 Noiembrie 2012
Pana nu faceti succesiunea nu puteti fi considerat proprietar, chiar daca achitati taxele pentru aceasta casa. Dupa realizarea succesiunii este posibil sechestrul.
Mostenitorii trebuie sa faca dovada acceptarii in termen a succesiunii .
Daca nu au acceptat in termen succesiunea ei sunt considferati straini de succesiune prin neacceptare .

Insa, in vederea dovandirii dreptul de proprietate transmis , succesibilul poate uza de acceptarea tacita a succesiunii , acceptare care rezulta dintr-un act juridic pe care succesibilul nu-l putea face decat in calitatea sa de erede, act care exprima neindoielnic intentia sa de a accepta mostenirea

Nu poate fi, instituit, asadar, masura asiguratorie a sechestrului, din informatiile expuse de dumneavoastra.

Societatea asiguratoare va suporta daunele morale si materiale provocate, conform raspunderii civile delictuale.

In acest sens, solicitati introducerea in cauza a societatii , daca polita RCA era valabila la momentul producerii accidentului rutier.( aceasta va avea calitatea de asigurator de raspundere civila delictuala ).

( legea 136/1995 cu modificarile si completarile ulterioare si Normele aprobate prin Ordinul 5/2010 de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor ).

Despagubirile se achita doar de asigurator in acest caz.



Succes.


Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc mult!
multumesc de raspuns.as mai avea o intrebare.in cazul in care nu exista asigurare cine va plati daunele?
multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire in caz de deces a familiei in accident rutier unde soferul (nevinovat) este capul familiei si a supravietuit Cirstea Daniel Cirstea Daniel am si eu o speta. am niste prieteni care au fost implicati intr-un accident rutier din care a rezultatt decesul sotiei, fiicei si al soacrei. soferul a scapat ... (vezi toată discuția)
Inlaturarea surorii de la mostenirea casei parintesti construite dupa evenimentul matrimonial Saul Beloia Saul Beloia Sora casatorita inaintea construirii casei parintesti actuale poate fi inlaturata de la masa succesorala de catre fratele ei? Fratii au crescut in casa ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune pentru imobil pt. care s-a facut notificare ??? GRIG2501 GRIG2501 Buna ziua ! Ii rog pe specialistii forumului sa ma ajute sa clarific urmatoarea situatie: Citeva luni dupa decesul mamei mele (aprilie 2001), mai precis ... (vezi toată discuția)