avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Obtinere spor de dispozitiv (pt. functionarii publici) ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Obtinere spor de dispozitiv (pt. functionarii publici) pe cale judecatoreasca

As vrea sa introduc o actiune la instanta de judecata prin care sa castig sporul de dispozitiv de 25% (care a fost taiat) ce revine functionarilor publici. Cum ar trebui sa intemeiez in drept aceasta actiune? ce legi/ordine/hotarari ar trebui sa invoc? daca ati putea sa imi indicati si cateva hotarari/decizii ale instantelor judecatoresti prin care s-a dat castig de cauza in spete de genul asta ar fi nemaipomenit! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:44, 19 Septembrie 2010
Buna ziua !
Un astfel de spor pentru functionarii publici din afara sistemului MAI (militarizat) nu are nicio acoperire legala , din pacate ....
Exista un recurs in interesul legii, judecat de ICCJ anul trecut in decembrie si publicat anul acesta in aprilie (cred) prin care se stipuleaza ca, in afara de angajatii MAI, fp si contractualii din administratie nu au dreptul la sporul de dispozitiv (nici macar politistii comunitari). Asa ca, eu zic ca va pierdeti vremea degeaba.#-o
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul mai 496/2003 DIA63 DIA63 Pentru documentare in vederea obtinerii sporului de dispozitiv am nevoie de ordinul MI. 496/2003 .Rog pe cei care il au si vor sa-l puna pe mail ... (vezi toată discuția)
Sporul de dispozitiv cristina muntean cristina muntean Ce sanse avem sa castigam recursul pentru sporul de dipozitiv in conditiile in care functionarii publici din primarie au avut castig de cauza iar ... (vezi toată discuția)
Spor de 25% calin cristiana calin cristiana Sporul de 25% pentru functionarii publici pentru ce se acorda? Obligativitatea portului tinutei{uniformei} la Politiile Locale are vreo legatura cu acest spor ... (vezi toată discuția)