avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca mama mea poate iesi la pensie anticipata avand urmatoarele date ..nascuta 13.02.1956 si vechime cu tot cu grupa a doua 38 ani!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:21, 21 Septembrie 2010
1. Conform Legii 19/2000 puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu februarie 2016, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie anticipata incepand cu februarie 2011, respectiv la implinirea varstei de 55 ani.
2. Daca de la 01.01.2011 se aplica noua lege a pensiilor s-ra putea sa se scimbe datele de pensionare. Vom vedea cand o sa apara legea in M.O.
Va multumesc!
bluelions75 a scris:

Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca mama mea poate iesi la pensie anticipata avand urmatoarele date ..nascuta 13.02.1956 si vechime cu tot cu grupa a doua 38 ani!
Ati uitat sa mentionati cati ani de gr.2-a are.
calculul de pe anii din grupa a doua da 4 ani jumate adaugati la vechimea ei...o sa facem dosarul pt la anul in feb daca nu se schimba ceva la 1.01.2011!!!!
Vreti sa spuneti ca mama dvs. a lucrat 18 ani in grupa II de munca? Daca da, va putea beneficia de pensie pentru limita de varsta la 56 de ani si 6 luni. Potrivit legii privind sistemul unitar de pensii, poate solicita pensie anticipata la implinirea varstei de 55 de ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata? rodiq rodiq Buna ziua. Poate iesi in pensie o femeie cu data nasterii 17.02.1956, 30ani si 7luni vechime, din care 21ani si 9luni in grupa a II-a? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Indeplinesc conditiile pentru a iesi la pensie? giusca valentina giusca valentina Data nasterii: 10 mai 1956 Vechime in munca 34 ani Grupa a II-a de munca : 17 ani si 4 luni Ce sanse am ca la anul ( 2011) cind voi implini 55 ani sa pot ... (vezi toată discuția)
Posibilitate pensionare anticipata ANA2RO ANA2RO Buna ziua! Mama mea este nascuta in 05.11.1958 si s-a angajat in 06.05.1976. Iar din 1976 pana in 1992 a avut grupa II. Lucreaza si in prezent fara sa fi ... (vezi toată discuția)