avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate in partida simpla PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate in partida simpla PFA

Salut!
Sunt PFA nou inregistrata, vreau sa introduc in jurnalul de incasari si plati in col. 7cheltuielile de inregistrare. Nu voi avea incasari doar la sfirsitul lunii.
Intrebarile mele sunt:
1. Operatiunile se introduc cronologic in jurnal indiferent de felul lor (incasari sau plati)?
2. La inceputul unui an nou se completeaza jurnalul in continuare sau se face un bilant de sfarsit de an?
Cu multumiri
Agnes
Cel mai recent răspuns: gnes68 , utilizator 07:50, 20 Septembrie 2010
1. Da.
2. La sf de an se face totalul incasarilor si totalul platilor (venituri respectiv cheltuieli) iar aceste date stau la baza intocmirii decl 200 pe 2010 cu termen de depunere 25.05.2011.Pentru anul urmator se completeaza jurnalul dar se pleaca de la zero.
NU se face un bilant la PFA.
Vă mulţumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de incasari si plati Valentin Geapana Valentin Geapana Buna seara ! Mesajul meu este datorat faptului ca vreau sa completez registrul jurnal de incasari si plati si am cateva intrebari adresate celor care se ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre registrul jurnal si cel de casa danielgiurgiului danielgiurgiului Am inteles ca registrul de casa al unei asociatii de propietari cuprinde toate platile , facturile care se platesc dar nu stiu care este diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)