avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestarea unei decizii care constituie titlu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestarea unei decizii care constituie titlu executoriu

In luna septembrie 2008 am intrerupt CICC si am revenit la serviciu. Conform legii am dus D.G.A.S.P.C. - sector 3 Bucuresti o adeverinta prin care se certifica faptul ca am fost reincadrata in munca, am cerut suspendarea indemnizatiei de crestere a copilului si am facut demersurile pentru suplimentul de 100 ron acordat mamelor care reveneau la lucru inainte de 2 ani ( asta se intampla in cursul lunii septembrie 2008). Numai ca in luna octombrie 2008 a venit si indemnizatia de 600 ron (cat era la momentul respectiv).
In luna septembrie 2010 am primit o decizie cu titlu executoriu de la AGENTIA PENTRU PRESTATII SOCIALE A MUN. BUCURESTI , prin care sunt somata sa restitui aceasta suma.
Doresc sa fac contestatie deoarece eu am depus actele ce dovedesc modificarea situatiei la timp(pentru supliment s-a facut alt dosar), conform legii, iar situatia creata nu este din vina mea.
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:57, 24 Noiembrie 2010
1. Trebuie vazut clar daca este intr-adevar asa cum spune, cu luna februarie 2008.
2. OUG 148/2005 si Normele de aprobare permit ca una din cele 12 luni anterioare nasterii sa fie fractionata iar fractiunea sa fie mai mica decat jumatate din numarul de zile lucratoare ale lunii.
3. Sa ne spuneti, din scrisoarea de debit primita de la APSMB care este prevederea legala neindeplinita de dvs. pentru a primi indemnizatia de somaj (despre ce articol este vorba).
Va scriu tot ce scrie pe scrisoarea de debit trimisa de la APSMB :
Privind recuperarea unor sume necuvenite cu titlu de INDEMINIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI 0-2 (3) ANI.
Directorul Executiv al APSMB S2 d-na STEFANIA CARMEN VOICU ,numit prin Ordinul nr.302/06-10-2010 al ministrului muncii familiei si protectiei sociale,avand in vedereprevederile:
-H.G.nr. 381/25.04.2007 privind organizarea si functionarea MINISTRUL MUNCII,FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE.
O.U.G. NR.148 DIN 3 NOIEMBRIE 2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILULUI;
-H.G.NR. 1025 DIN 17-08-2006 PENTRU APROBAREA NORMELOR METODOLOGICE DE APLICARE A PREVEDERILOR O.U.G. NR.148 DIN 3 NOIEMBRIE 2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILULUI ,CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE;
-LG.7/9.01.2007 PT. APROBAREA O.U.G.148 DIN 2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILUILUI ;
-Codul de procedura civila ,cu modificarile si completarile ulterioare;
-Dosarul,cererea si declaratia pe propria raspundre pentru acordarea acestiu drept ,inregistrate sub nr. .....pe numele Carstea Amalia
Angajamentul de plata ......si in temeiul competentelor conferite de actele normative in vigoare;
DECIDE:
Art.1-Constituirea debitului si recuperarea sumei,reprezentand INDEMIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILUILUI 0-2(3)ANI pentru Carstea Amalia
Art.2-Suma totala platita necuvenit cu acest titlu ,pentru perioada 01-03-2009 - 31-10-2010,respectiv 12000 lei se recupereaza ,in conditiile legii.
Art.3.-Debitorul are la dispozitie un termen de 15 zile de la comunicare pentru plata sumei prevazute la art.2,intreaga suma platita necuvenit se vireaza in contul ...... deschis la Trezoreria BUCURESTI S2 pentru APSMB S2 sau se depune in numerar la sediul institutiei noastre.
Art.4- Dupa trecerea termenului prevazut la art.3 aceasta decizie devine titlu executoriu fara nici o alta formalitate si se supune executarii silite in conditiile dispozitiilor imperative privind executarea silita a creantelor bugetare .
Aert.5- Aceasta decizie se comunica ,conform legii ,pentru executarea si opozabilitatea la debitor, un exemplar ramanand la APSMB S2 .
Art.6-Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicarea,la APSMB S2. In cazul in care sunteti nemultumit de solutionarea contestatiei ,decizia poate fi atacata la Tribunalul BUCURESTI S2 ,in termen de 30 de zile de la comunicarea solutionarii contestatiei, potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004,cu modificarile si completarile ulterioare.
Atata scrie pe scrisoarea primita de la ei,ce pot face in cazul acesta ? Am lucrat in luna Februarie dar nu am la mana decat un contract individual de munca care scrie cand am inceput sa muncesc cu toate ca eu munceam de mai mult timp la acest patron ,iam dat cartea de munca pentru a imi lucra pe ea dar a tinuto la el in birou nu a facut nimic cu ea. Deci nu am decat cu contractul acela sa dovedesc ca am lucrat in luna Februarie nu stiu daca foloseste la ceva.

Va multumesc frumos
1. Din scrisoare eu nu inteleg care este motivul de nu beneficiati de indemnizatie pentru CCC. Este o simpla insiruire de acte normative fara a se specifica in mod clar care este conditia neindeplinita de dvs.
2. Contactati imediat un avocat si contestati, in termen, decizia.
3. Cititi ce v-am scris si pe mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa dau indemnizatia inapoi tatyana292000 tatyana292000 Buna ziua! Am lucrat ca asistent medical la un medic de fam. si pe langa asta sunt si lider avon. Am intrat in indemnizatie de crestere copil de 1 an si 6 ... (vezi toată discuția)
Debit la ag. pt. plati si inspectie sociala a mun. bucuresti mirela 20 mirela 20 Buna ziua am primit o instintare in 22.05.2012 caci am debit de plata catre agentia pentru plati si inspectie sociala a municipiului Bucuresti, pt primirea ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)