avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce fel de actiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce fel de actiune?

buna ,la decesul fiului sau ,singura mostenitoare este mama acestuia /,tatal este decedat, era divortat nu a avut copii , nu are frati ,pot introduce in instanta o actiune de constatare de unic mostenitor in contradictoriu cu Statul Roman?
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 20:10, 19 Septembrie 2010
si de ce nu face succesiunea?
buna,a ramas de la fiul ei doar o masina si probabil nu vrea sa o caste mult
mai simplu e sa dezbata succesiunea mama la notar. e mai rapid decat un proces. si taxele notariale sunt mici avand in vedere ca exista doar o masina ca bun la masa succesorala.
multumesc athe,am trimis/o la notar insa probabil i/a cerul mult
o asemenea actiune ar fi inadmisibila atata timp cat exista posibilitatile pe care colegii mei vi le-au prezentat deja.
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Evitarea procedurii succesorale notariale mirabela.maria mirabela.maria Buna! Exista vreo modalitate de evitare a procedurii succesorale notariale atunci cand defunctul are un singur mostenitor legal cu vocatie concreta la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Referitor la succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, am nevoie de cateva informatii. Bunica mea a decedat acum 5 ani. Mama mea si fratele ei nu au facut succesiunea. De o luna a decedat si bunicul meu. ... (vezi toată discuția)