avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Referitor la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Referitor la succesiune

Buna ziua, am nevoie de cateva informatii. Bunica mea a decedat acum 5 ani. Mama mea si fratele ei nu au facut succesiunea. De o luna a decedat si bunicul meu. Mama si fratele ei au hotarat sa faca succesiunea. Cum ar trebui sa procedeze? Am inteles ca exista un termen de 2 ani in care taxele pt. succesiune sunt cu mult mai mici. In acest caz se aplica acest lucru dat fiind faptul ca dupa moartea bunicii nu s-a facut succesiunea. In momentul in care se va face succesiunea vor fi practic 2 actiuni, succesiunea dupa bunica mea si dupa bunicul meu separat sau e vorba de o singura actiune. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 10:33, 1 Septembrie 2009
Nu este necesar sa faceti doua actiuni.
Se poate introduce o singura actiune cu doua capete de cerere -respectiv pentru dezbaterea celor doua succesiuni-.
Ar mai trebui insa sa aveti in vedere ca atunci cand vorbim de actiune vorbim de instanta.
E perfect posibil insa sa dezbateti succesiunea si pe cale notariala.
Sigur .. despre succesiuni pe bani putini ... nu prea am auzit.
Subscriu la ce a spus dl avocat Apaidiu!:)
Insa nu vad de ce ar trebui sa deschideti actiune pentru dezbaterea succesiunii! Mama dvs si unchiul sa mearga la notariat cu toate documentele(de deces ale bunicilor , de stare civila , casatorie , certificatele de nastere , actele lor de identitate , precum si documentele de proprietate in cazul in care au lasat in urma lor bunuri imobile). Notarul va calcula cat costa taxa de succesiune in functie de masa succesorala!
SUCCES!
=D>
Daca fratii ajung la o intelegere este indicat ca succesiunea sa se faca la notarul public.
In caz de neintelegeri....colegul Apaidiu a prezentat calea de urmat.
Eu unul nu vad ce neintelegeri ar putea aparea intre mostenitori ! este clar ca nu pot fi modificate cotele succesorale , deci ce s-ar putea scurtcircuita?!B-)
Daca au trecut doi ani de la deces, se plateste in plus catre stat un impozit de 1% din valoarea masei succesorale. Notarul m-a prevenit ca in acest fel succesiunea ma va costa aproape dublu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succsesiune busu_nicoleta busu_nicoleta Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu sfaturi privind taxa de succesiune pt tatal meu decedat acum 6 ani. In urma decesului nu s-a facut taxa de succesiune. In ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Pantilie Nina Pantilie Nina Tata a decedat in 2004 luna decembrie, mama decedata in septembrie 2009 nu a fost facuta taxa de succesiune dupa tata.Suntem 3 frati. Fratele nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Succesiune Theo1987bia Theo1987bia Bună ziua. Tatăl meu a decedat în urma cu 2 luni, și am înțeles ca dacă noi moștenitorii (mama, eu, frate) dezbatem succesiunea înainte de a se ... (vezi toată discuția)