avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

in dimineata zilei de 16.09.2010 cinci angajati ai Serviciului de Ecarisaj Baia Mare au venit in urma unor reclamatii dupa cainele faimiliei. A fost prima data cand s-a depus o plangere si nu a mai existat nici un avertisment. Au injectat cainele cu tranchilizant,iar animalul s-a adapostit apoi in casa. In acel moment am intervenit si le-am interzis patrunderea pe spatiul privat,dar medicul veterinar reprezentat insotit de inca un angajat m-au dat la o parte si au patruns mai departe lunad cainele si parasind domiciliul. Le-am cerut sa lase animalul deoarece au violat domiciliul ,iar domnul doctor sustinea ca ei au acest drept si au chemat politia,care precizez ca nu a fost chemata prin serviciul 112. Politistii au venit ,au confirmat ca e spatiu privat ,dar nu au facut nici o constatare. Nici o persoana din cele enumerate mai sus nu s-a legitimat, cu exceptia mea. Am depus o plangere la politie si mi s-a spus ca urmeaza actionarea in instanta. Ca martori sunt prietenul meu si bunica. Precizez ca, cainele nu este violent si nu a agresat persoanele de pe strada, abaterile fiind lipsa zgardei si libertatea pe domeniul public(strada). As vrea sa stiu daca am sanse de castig avand in vedere ca exista ca si probe doar martorii si ridicarea cainelui.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:04, 20 Septembrie 2010
Parcurgeti cu atentie Legea protectei animalelor
La momentul ridicarii cainelui nu s-a intocmit proces verbal?
Nu s-a intocmit.Nu am primit nici o foaie de hartie de la dansii si nici de la organele de politie prezente la fata locului. Nu am opus rezistenta doar in faptul de a le interzice intrarea in casa. Nu eu sunt proprietarul cainelui, adresa mea de domiciliu e aceeasi cu cea a proprietarului cainelui. In momentul intamplarii ma aflam doar eu cu bunica mea in locuinta,cu drepturi de proprietate.Si nici eu ,nici ea nu am permis accesul. Plangerea a fost facuta pentru violare de domiciliu si furt.

Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
ContSters168565, utilizator
despere furt nu poate fi vorba.......................parerea mea

dar infractiunea de violare de domiciliu exizta si a fost savarsita in forma agravata, de doua sau mai multe persoane impreuna

presupun ca in acest moment cainele se afla la un adapost sau ceva....

va recomand as il luati acasa, si sa nu il mai lasati liber pe strada ,

numai bine !
Pentru a exista conditiile de ridicare caine,ar fi trebuit ca patrupedul sa fie agresiv,sa determine stare de teama si panica datorata agresivitatii
Daca in situatia dvs nu exista aceste elemente,se impune sa sesizati oficial atat conducerea politiei care a permis ridicarea cainelui fara intocmire de documente justificative ,la DGSV si serviciul specializat din primarie
ynocentta a scris:

Pentru a exista conditiile de ridicare caine,ar fi trebuit ca patrupedul sa fie agresiv,sa determine stare de teama si panica datorata agresivitatii
Daca in situatia dvs nu exista aceste elemente,se impune sa sesizati oficial atat conducerea politiei care a permis ridicarea cainelui fara intocmire de documente justificative ,la DGSV si serviciul specializat din primarie

Politia nu a permis ridicarea cainelui,ea fost chemata pentru a nu se face scandal si pentru a avea mai multa autoritate "hingherii".
De altfel ,din acest motiv nici nu a intervenit ,pentru ca problema nu era de competenta sa.
Cei care au intrat in casa ce au sustras ca sa poata subzista infractiunea de furt ?
Este vorba despre infractiunea de violare de domiciliu care trebuieste dovedita cu acte,martori si oricare alte probatorii,permite legea.
Formulati plangere si la conducerea societatii de ecarisaj

Alte discuții în legătură

Caini fara stapan pe scara blocului ionicafrancesca ionicafrancesca buna ziua! pe scara blocului unde m-am mutat recent impreuna cu prietenul meu in apartamentul tatalui meu, ceilalti locatari tin un caine fara stapan, care ... (vezi toată discuția)
Eliberarea unui caine tinut in lant Empire Empire Ce consecinte legale presupune scenariul in care o persoana intra pe proprietatea privata a unei companii si taie lantul cainelui de paza? Nu e vorba de ... (vezi toată discuția)